Macanudo Black Gordito Lösplugg Macanudo Black Gordito Låda

Macanudo Black Gordito

Macanudo Black Gordito ger direkt ett mycket speciellt uttryck med sitt nästan svarta täckblad. Täckbladet behöver inte nödvändigtvis skvallra om vilka smaker som en cigarr kommer producera men i detta fall så stämmer det ganska väl överens. Gillar du lite mörkare och tyngre smaker så är detta cigarren för dig, därmed inte sagt att själva kroppen på cigarren är superkraftfull. Gordito ger en häftig upplevelse som med fördel kan avnjutas i goda vänners lag, här finns många smaker att diskutera kring.

Konstruktion – Macanudo Black Gordito

Som hos de flesta cigarrer som rullas i Macanudos fabrik i Dominikanska Republiken så är detta en kompakt pinne, den känns riktigt välpackad utan några mjuka/svampiga partier. Trots detta bjuder pinnen på ett fint drag som låter ut det lite mer fasta hållet men utan att på något sätt provocera. Täckbladet är nästan svart och har en oljig yta utan större synliga ådror. Glödlinjen går rakt och fint genom rökningen med undantag för något enstaka parti där täckbladet är riktigt kraftigt, detta rättar dock till sig snabbt utan behov av korrigering. Allt igenom en mycket välgjord cigarr.

Smaker – Macanudo Black Gordito

Redan från start kommer fantastiska toner av kakaopulver, trä och jord. Med dessa toner kommer snart även torkad frukt, övermogna körsbär och espresso. Genom retrohalering kan man även tydliggöra kakaotonerna ännu mer och det träder även fram smak av peppar och nöt. Mot slutet av rökningen gör smak av kanel och en krämigare jordsmak entré. Genom hela rökningen ligger en ridå av söta och rostade toner. Kort sagt bjuder denna cigarr på en uppsjö av smaker och även komplexiteten är hög då smakernas kraft ändras under rökningen.Denna produkt har tyvärr utgått och går inte längre att köpa.

Till butikens startsida »

Sitemap »

Produkter

Handla

Information