Macanudo Black Canonazo Lösplugg Macanudo Black Canonazo Låda

Macanudo Black Canonazo

Macanudo Black Canonazo är en cigarr som med sitt härliga yttre och sina fantastiska smaker har charmat många aficionados. Dess komplexitet och flora av smaker har gjort den till en favorit att ha till provningar då man kan sitta i timmar och dividera kring alla de smaker man känner. Den läckra, nästan svarta, färgen blir också ett samtalsämne om någon går förbi när man puffar denna pinne. Kanske inte en cigarr för den absoluta nybörjaren men något som alla någon gång borde prova på.

Konstruktion – Macanudo Black Canonazo

Vi har sagt det innan men säger det igen, Macanudo vet hur man rullar cigarrer och de gör det hårt. Denna pinne känns extremt solid och man blir nästan orolig för hur trögt draget kommer att vara. Denna oro är dock obefogad då draget så gott som alltid är bra, för dig som gillar ett extremt lätt drag kanske inte denna pinne är optimal. Det gäller för övrigt för alla Macanudo-linjer. Täckbladet är riktigt läckert med sin nästan svarta färg och oljiga täckblad. Vid inspektion så ser man inga större ådror utan allt är slätt och fint. Glöden går jämnt genom hela rökningen och askpelaren visar sig från sin bästa sida med sin fina marmorering.

Smaker – Macanudo Maduro Canonazo

Genom hela rökningen så ligger en tydlig sötma tillsammans med rostade toner. Man hinner inte puffa så mycket innan toner av kakao, ceder och jord börjar dansa runt på paletten. Detta tillsammans med sötman gör upplevelsen synnerligen bekväm. Efter ett tag knacker det på dörren och ytterligare smaker kommer och hälsar på. Denna gång i form av espresso och mer fruktiga smaker. De fruktiga smakerna är av lite ”mörkare” karaktär, mer som mörka körsbär snarare än gröna äpplen. När man kommit förbi mittlinjen så gör sig en pepprighet påmind och även lite kanel. Jordsmaken blir också mer tydlig men denna gång i mer krämig tappning. Gällande komplexitet så ligger denna cigarr över medel och för antalet smaker så ligger den långt över medel. Kroppen är dock inte superkraftig men dock en av de kraftigare om man tittar på vad Macanudo i övrigt producerar.



Denna produkt har tyvärr utgått och går inte längre att köpa.

Till butikens startsida »

Sitemap »

Produkter

Handla

Information