Leonel Rare Robusto lösplugg Leonel Rare Robusto låda öppen Leonel Rare Robusto låda

Leonel Rare Robusto

Leonel Rare Robusto är en nicaraguansk puros, det vill säga den innehåller endast blad från ett land. Föga förvånande blir då också karaktären typiskt nicaraguansk, med kryddighet och mycket kropp. Det är framför allt rostade toner som påminner om bröd, samt cederträ som man blir bjuden på och komplexiteten är låg. En ganska ovanlig skapelse således, med stor kropp och låg komplexitet.

Konstruktion – Leonel Rare Robusto

Utseendet på denna cigarr ger ett mörkt och nästan lite mystiskt intryck. Det mörka täckbladet och den mörka, utsmyckade, gördeln för tankarna till gamla bibliotek med gömda rum för ett hemligt sällskap. Täckbladet har en lätt naggad yta med endast små ådror som inte förtar från intrycket eller kan tänkas skapa problem för glödlinjen. Cigarren känns jämnt packad över hela dess längd och sömmarna för täckbladet och huvan är ditsatta med hög precision. Draget är åt det lättare hållet men det finns fortfarande ett visst motstånd. Glödlinjen går rakt och det är sällan behöv av någon manuell justering, varken för att den går snett eller för att cigarren dör. Rökproduktionen är hög.

Smaker – Leonel Rare Robusto

Denna cigarr är ingen komplex historia utan det är i stort sett samma smaker från start till mål. Smakerna är kraftfulla och det samma gäller för styrkan (nikotinet) som även det är över medel. Vilket kan vara bra att känna till för den som är känslig. Det är främst toner av rostat bröd och cederträ som kommer fram under ökningen men man får även stifta bekantskap med inslag av peppar som närmast för tankarna till vitpeppar. Det finns även rena tobakstoner som böjar lite fram och tillbaka i intensitet, men blir aldrig lika kraftfull som de tidigare nämnda smakerna. Cigarren ger en någon ovanlig profil med sin låga komplexitet men stora kropp, och får anses ganska unik och passande för stunder då man inte kan ge cigarren sin fulla uppmärksamhet men ändå vill ha mycket smak.Denna produkt har tyvärr utgått och går inte längre att köpa.

Till butikens startsida »

Sitemap »

Produkter

Handla

Information