La Ley Robusto lösplugg La Ley Robusto låda öppen La Ley Robusto låda

La Ley Robusto

La Ley är ännu ett märke från A.J Fernandez. Detta är lite av en kvalitetsstämpel då A.J Fernandez är ett av de största cigarrhusen och vet hur man tillverkar cigarrer. Just La Ley är ett märke som har lite lägre komplexitet och en mer elegant framtoning med lite ”ljusare” smaker. Man kan säga att smakprofilen passar in med utseendet på cigarren. Enkel med elegant.

Konstruktion – La Ley Robusto

Cigarrens täckblad ligger åt det mer mörkbruna hållet. Det finns inga större ådror, utan bladet upplevs som mycket slätt och jämnt. Ytan är ganska oljig och skönhetsfläckarna lyser med sin frånvaro. Draget i cigarren ligger inom acceptabla nivåer, varken för trögt eller för löst. Glödlinjen går för det mesta rakt och det finns sällan behov av att ta fram tändaren och korrigera glöden. Rökproduktionen är riklig.

Smaker – La Ley Robusto

Det hela börjar med en örtig karaktär tillsammans med lite jord och en lätt sötma. Snart får man även påhälsning av lite peppar och kakao. Andra tredjedelen bjuder på ungefär samma smaker, dock tilltar kakaon och blir en av de främsta smakerna. Örtigheten ligger kvar och det kommer nu även fram lite lättare kaffetoner. Eftersmaken påminner om peppar och lite citrus. Under cigarrens sista del så byter smakerna än en gång plats, örter och citrus blir mer prominenta medan kakaon går tillbaka något. När cigarren börjar lida mot sitt slut så tilltar smaken av peppar och hela profilen blir lite mer kryddig.Denna produkt har tyvärr utgått och går inte längre att köpa.

Till butikens startsida »

Sitemap »

Produkter

Handla

Information