La Ley Mareva lösplugg La Ley Mareva låda öppen La Ley Mareva låda

La Ley Mareva

La Ley Mareva kommer i ett format som brukar uppskattas av oss nordbor, med lite kortare röktid. Trots det lilla formatet så lyckas den bjuda på flera smaker och bra komplexitet. Den huvudsakliga smaken är trä men runt den dansar sedan en uppsjö av accenter och ger en harmonisk samt välbalanserad smakprofil.

Konstruktion La Ley Mareva

Denna lilla pinne har ett fint täckblad i mellanbrun färg, bladet har inga större ådror som förtar från det fina utseendet. Andra skönhetsfläckar i form av gröna fläckar eller solfläckar lyser även de med sin frånvaro. Sömmarna sitter fint och är nästan osynliga och huvan sitter som en smäck på cigarrens huvud. När man tänt upp så möts man av ett bra drag som ligger precis där det ska ligga. Glödlinjen rör sig rakt och fint genom hela rökningen och ger sällan anledning till att göra en manuell justering. Kort sagt är detta en snygg cigarr som sköter sig fint från början till slut.

Smaker – La Ley Mareva

Från början till slut så hittar du en basnot av cederträ, på eftersmaken ligger en brödliknande arom som påminner om brioche. Under den första tredjedelen så stiftar man bekantskap med lite jordiga toner tillsammans med en mineralliknande smak som bäst kan beskrivas som spetsen på en blyertspenna. En lätt bitterhet träder också fram, som för tankarna till bittermandel. Det är ingen stor bitterhet som på något sätt förstör smakprofilen utan mer av en lätt accent. Bastonen av ceder ackompanjeras även av en lättar ton av ek. Under andra tredjedelen så ligger accenten av bittermandel kvar, vi hittar nu även lite kardemumma. Eftersmaken av brioche blir tydligare och smaken av ek förändras även den något och liknar nu mer sandelträ. Sista tredjedelen är ganska annorlunda från de tidigare två, här kommer lite mer sötma in i bilden och vi får smak av nougat och läder. Träsmaken är fortfarande dominant.Denna produkt har tyvärr utgått och går inte längre att köpa.

Till butikens startsida »

Sitemap »

Produkter

Handla

Information