La Ley Canonazo lösplugg La Ley Canonazo låda öppen La Ley Canonazo låda

La Ley Canonazo

Rik och komplex men samtidigt subtil och elegant. Ja, så kan man kortfattat beskriva La Leys cigarrer och deras Canonazo är inget undantag. Här kombineras karaktär med balans i smakerna vilket ger en smakprofil som känns kontrollerad men utan att vara stram. Komplexiteten får anses vara ganska hög, även om det vid första intryck inte kan förefalla så. Men börjar man leta i accenterna så börjar man snart förstå att det ligger mer bakom denna cigarr än man först kan ana.

Konstruktion – La Ley Canonazo

Cigarren har ett mellanbrunt täckblad som har en lätt oljig och silkeslen yta. Här finns inga större ådror och sömmen går nästan osynlig längs med cigarrens kropp. Cigarren känns ganska hårt packad, dock är draget inte trögt utan ligger runt medel. Glöden går jämnt och ger inga upphov till manuell justering och rökproduktionen är riklig, speciellt en bit in i rökningen. Canonazo är det största formatet från La Ley så röktiden blir runt 80 minuter även om det kan bli avsevärt mer om man tar det extra lugnt.

Smaker – La Ley Canonazo

Från start så möts man av en chokladliknande smak som, på grund av den medföljande sötman och krämigheten, närmsta påminner om mjölkchoklad. Utöver detta hittar man också en lite elegantare form av träsmak. En bit in i rökningen så börjar en metallisk smak tillsammans med extra sötma att hälsa på vid oregelbundna tillfällen. Det stannar inte länge varje gång utan ligger kvar under några puffar för att sedan försvinna igen och komma tillbaka vid ett senare tillfälle. Under hela rökningen så känns cigarren balanserad och även om skakarna är relativt tydliga så känns profilen ganska lätt. Cigarren tenderar att kunna puffas ända in till sista centimetern då den inte utvecklar den annars ganska vanliga ammoniaksmaken mot slutet.Denna produkt har tyvärr utgått och går inte längre att köpa.

Till butikens startsida »

Sitemap »

Produkter

Handla

Information