La Flor de Cano Selectos Lösplugg La Flor de Cano Selectos Låda

La Flor de Cano Selectos

La Flor de Cano Selectos är den andra av de två cigarrer som importeras till Sverige genom de officiella kanalerna. Detta lilla märke har på senare tid vuxit sig allt starkare, även om det inte kommit upp i de glansdagar det hade innan revolutionen på Kuba. Trots att det är en short filler så är de ändå handgjorda nu för tiden vilket ger en fin karaktär. De nyare tillverkningsåren är därför mycket bättre än de för cirka 10 år sedan. Tack vare att det är en short filler så är priset också mycket humant, detta är verkligen en cigarr som man alltid har råd att ha hemma och fungerar utmärkts om vardagscigarr utan att man blir utblottad. Trots det låga priset så får man ändå en cigarr som är handgjord på Kuba och med tobaksblad från de Kubanska odlingarna.

Konstruktion - La Flor de Cano Selectos

Täckbladet har ett rustikt uttryck med sitt ganska mörka och ådriga utseende. Det är dock en förvånansvärt fin konstruktion som man kanske inte väntar sig av en cigarr i denna prisklass. Glöd och drag är oftast helt ok då den inte är för hårt packad. Som med alla cigarrer så finns det bättre och sämre exemplar då de är handrullade.

Smaker - La Flor de Cano Selectos

Kroppen är åt det mildare hållet och har övertoner av fruktighet och nötter. Halvvägs in utvecklas smakerna mer och cigarren går mer mot en medium kropp, dock stannar samma smaker av fruktighet och nötter kvar i paletten. En viss sötma ligger kvar på läpparna och ger en fin dimension till de övriga smakerna. Det genereras mycket rök som levererar smakerna på ett fint sätt och mot slutet så blir smakerna ännu tydligare, om än utan att stärka kroppen förbi medium. Detta är ingen komplex cigarr utan smakerna ligger konsekvent kvar genom hela cigarren, en viss dynamik finns då styrkan tilltar ju längre man röker. Är du ute efter den ultimata cigarrupplevelsen är detta inte cigarren för dig. Vill du istället ha en prisvärd vardagscigarr så kommer de inte mycket bättre än såhär.Denna produkt har tyvärr utgått och går inte längre att köpa.

Till butikens startsida »

Sitemap »

Produkter

Handla

Information