Juan Clemente (Dom.Rep.)

Märket Jean Clement skapades av en fransman med samma namn. Jean föddes i champagne-regionen, som annars är känd för sin bubblande dryck. Kanske var detta anledningen till Jeans kärlek för livets goda. Som ung flyttade han och hans familj till latinamerika där han snabbt fick ta del av den spanska kulturen.

1975 fanns det bara en cigarrfabrik i Dominikanska Republiken, som bara exporterade ett litet antal cigarrer till Florida i USA. Jean såg ganska snart en potential i att utveckla produktionen av cigarrer i Dominikanska Republiken, som trots allt har bördiga jordar och bra förutsättningar i övrigt. Idén till varumärket Juan Clemente fick han av en kompis som förslog att han skulle anpassa sitt eget namn till något som klingar mer latinamerikanskt och exotiskt. Som med många större projekt så stötte Jean på ett flertag oförutsedda problem längs med vägen, men han var beslutsam att lyckas och till sist fick han den statiligt ägda fabriken La Tabacalera att tillverka hans cigarrer.


Cigarrerna var blandningar av olika blad som han längre själv hade drömt om att sätta samman. Debuten skedde i april 1982 i Frankrike och Schweiz. Introduktionen mötte dock motstånd då de flesta Europeer vid denna tid endast rökte kubanska cigarrer, som då var extremt mycket på modet. Som vanligt så gav Jean inte upp utan började sakta men säkert bearbeta marknaden tills de fick upp ögonen för cigarrer även utanför Kuba. Idag säljs Juan Clemente över hela världen, tack vare lite marknadsföring och mycket gott rykte bland cigarrökarna som gärna pratar sig varma om märket.

Produkter

Handla

Information