José Martí Petit Lancero lösplugg José Martí Petit Lancero låda öppen José Martí Petit Lancero låda

José Martí Petit Lancero

Denna lilla cigarr passar perfekt för vårt svenska klimat och det är därför inte så konstigt att den blivit populär på dessa breddgrader. Den unika, och rustika, känslan som denna cigarr ger är trevligt annorlunda och man märker snart att, det rustika intrycket till trots, konstruktionen är mycket god. Priset för denna cigarr är nästan oförskämt bra med tanke på den känsla och de smaker som man bjuds. Kort sagt, en riktigt trevlig cigarr till ett bra pris.

Konstruktion - Jose Martí Petit Lancero

Detta är ganska kort cigarr med en elegant “grissvans” på huvudet, precis som man rullade cigarrer på Kuba förr i tiden. Täckbladet vinner kanske inga skönhetstävlingar utan är ganska rustikt med en del ådror och skönhetsfläckar. Det intressanta är att det passar denna cigarr, det gör att den känns gammal och man får en känsla av en period för längesedan då tiden inte var samma bristvara som idag. Täckbladet har en fin colorado maduro färg som passar bra ihop med intrycket i övrigt. Huvan är enkel att snoppa och draget är mycket bra, även glöden går spikrakt och askpelaren blir tät och fin. Det råder alltså inga tvivel om att man inte ska döma boken för dess omslag.

Smaker - Jose Martí Petit Lancero

De första puffarna har en tydlig kubansk känsla, men snart tar den jordiga karaktären som är så typisk för Nicaragua över. Det kommer även ett tydligt element av cederträ på paletten. Dessa smaker håller sig kvar genom hela rökningen och vid sidan om hittar vi även lite kryddighet. Efter några centimeter stiftar man bekantskap med en sötma som påminner om kola och en lätt bitter ton av kaffe. Som helhel så är smakerna väl avvägda och spelar mycket fint ihop. Denna produkt har tyvärr utgått och går inte längre att köpa.

Till butikens startsida »

Sitemap »

Medelbetyg
3.5
baserat på
13
st recensioner.

Observera att samtliga recensioner skrivits av kunder till Cigarrspecialisten.se och att publicering endast sker i informationssyfte. Positiva värdeomdömen om tobaksprodukter får inte förekomma i recensioner och Cigarrspecialisten.se måste på grund av myndighetsbeslut censurera sådana ord.

"T*****g liten pinne en kväll i höstmörkret. Väldigt l****r doft och helt ** smaker. Helt klart p******d."
"Luktar väldigt b*******g direkt efter man tänt den. Tycker skönja en lätt träaktig ton till en början. Ganska torr. En tredjedel in känns lite krydda och något jag skulle vilja kalla för lite smöraktig essens. Lätt och b** drag rakt igenom. Inga överraskningar senare in i cigarren. Med tanke på priset helt klart v*** ett h*** betyg."
"Lika b** smaker som storebror, konstruktion utan anmärkningar, lite spretigare smakpalett än Robuston men ack så p******d!"
Se fler recensioner...
Produkter

Handla

Information