Hoyo de Monterrey Hoyo Du Roi

Det ska sägas direkt, Hoyo de Monterrey Hoyo Du Roi är ingen cigarr för nybörjare. Ok, det kanske är att generalisera lite, men faktum är detta inte är någon dussincigarr. Det är bra krut på smakerna i denna pinne även om den kan klassas som en medium till full kropp. Detta har att göra med att cigarren är mycket kryddig, det är alltså inte bara själva kroppen i sig som är full utan den är stark mer på samma sätt som en chilifrukt är stark. Hoyo Du Roi kan eventuellt skrämma bort nybörjaren medan den får många erfarna rökare att gå upp i falsett av förtjusning, många har den på sin topp 10 lista och den finns därför i många humidorer runt om i världen. Denna cigarr bör lagras i minst tre år för att få ut det mesta ur den. Just för denna cigarr är det extra viktigt om du vill få ut den fantastiska mängden av smaker och på ett balanserat sätt.

Konstruktion - Hoyo de Monterrey Hoyo Du Roi

Cigarren har ett klassiskt kubanskt uttryck och kommer i en traditionell trälåda. Täckbladet är ljusbrunt, sammetslikt och det finns ett fåtal synliga ådror i bladet. Trippelhuvan sitter fint och när man snoppat den ser man hur fint inlagan har gjorts, vilket också syns på foten givetvis. Draget är lite åt det fastare hållet men utan att bli opassande. En luftfuktighet kring 62-65 % kan troligen öppna upp draget lite, vilket skulle göra cigarren gott. Överlag en mycket fin och robust konstruktion.

Smaker - Hoyo de Monterrey Hoyo Du Roi

Le Hoyo du Roi börjar lent och krämigt med tydliga smaker av cafe au lait och trä. Det kommer också toner av svartpeppar och en där typiska jordigheten som många nästan kräver av en kubansk cigarr. Smaken av peppar är subtil, den ligger där i bakgrunden för att du ska veta att den är där men vill inte ta över tillställningen. Aromen är rik och aristokratisk och smakerna har en form av seghet i sig som gör att man vill tugga i sig dem, en fantastisk upplevelse.

När man kommit en bit så börjar smakerna vakna ordentligt och cigarren går från medium till en nästan full kropp. Kryddor gör sig snabbt mer påminda, dock fortsätter krämigheten vilket ger en häftig och ovanlig kontrast. Det dyker upp många, svårdefinierbara, smaker längs vägen som kommer och går under rökningen likt en upplevelserik berg- och dalbana. Detta fortsätter i stort sätt enda till slutet.

Ett tips är att ha ett glas med dricka tillgängligt för att lugna ner dina smaklökar emellanåt, för här finns det smaker så att det räcker och blir över.Denna produkt har tyvärr utgått och går inte längre att köpa.

Till butikens startsida »

Sitemap »

Produkter

Handla

Information