H. Upmann Petit Coronas Lösplugg H. Upmann Petit Coronas låda

H. Upmann Petit Coronas

H. Upmann är ett märke som lyckats hitta en bra balans mellan pris och kvalité, både gällande konstruktion och smaker. Petit Coronas är inget undantag, det kanske inte är den bästa petit corona som finns men ser man till priset så ligger den riktigt högt gällande upplevelse per krona. En annan sak som också är typiskt för H. Upmann är att deras cigarrer ofta hamnar i skuggan av de riktigt stora och fina märkena, detta trots att det är riktigt bra cigarrer till vettiga priser. Dessutom ska man inte glömma att H. Upmann är ett av de äldre märkena som dateras tillbaka långt innan revolutionen. Marknaden har dock börjat få upp ögonen mer och mer för märket vilket till och med gjort att de ibland är svåra att få tag på. Till detta hör också att deras produktion är lägre än för de riktigt stora märkena, något som ofta visar sig positivt sett ur kvalitén, det känns som att de verkligen hinner göra ett bra jobb med varje Petit Corona.

Konstruktion - H. Upmann Petit Coronas

Täckbladet bär en brun färg som för tankarna till chokladmjölk och själva cigarren har en lite lätt fyrkantig form. Detta är inte för att de är dåligt förpackade utan för att de helt enkelt ska ha ett lätt "square box"-pressat utseende. I övrigt har täckbladet en lite rustik känsla med några ådror och några små bucklor om man stryker över cigarren med fingrarna. Innan man tänt cigarren så ger den dofter av ladugård och cederträ. Konstruktionen som helhet ger ett mycket bra intryck, den känns fast och fin och draget är utmärkt. Glöden sköter sig mycket bra på egen hand och brinner jämt.

Smaker - H. Upmann Petit Coronas

I början så är cigarren ganska sparsam i smakerna med lätta toner av jord och kryddighet. Ganska snabbt sätter dock smakerna igång och blir mer framträdande och snart bär röken med sig toner av kola. Komplexiteten tilltar mer och mer ju längre man röker denna cigarr. Smakerna fylls på med krämig espresso av högsta kvalité detta ackompanjeras av en lätt pepprighet. Sötman från kola ligger kvar genom hela cigarren och den krämiga espresson ligger också tydligt kvar som en fin bas genom hela rökningen. Smakerna växlar inte så mycket utan är ganska konsekventa, däremot är de ganska många till antalet och ger en palett som känns komplex och välbalanserad.Denna produkt har tyvärr utgått och går inte längre att köpa.

Till butikens startsida »

Sitemap »

Recensioner

Observera att samtliga recensioner skrivits av kunder till Cigarrspecialisten.se och att publicering endast sker i informationssyfte. Positiva värdeomdömen om tobaksprodukter får inte förekomma i recensioner och Cigarrspecialisten.se måste på grund av myndighetsbeslut censurera sådana ord.

Produkter

Handla

Information