Gurkha Ghost Shadow Robusto lösplugg Gurkha Ghost Shadow Robusto låda öppen Gurkha Ghost Shadow Robusto låda

Gurkha Ghost Shadow Robusto

Denna cigarr ligger i Gurkhas mer plånboksvänliga område, men tro inte att det betyder att den är smaklös och tråkig. Cigarren bjuder på en ganska stor kropp och en uppsjö av smaker. Man får bland annat stifta bekanskap med kakao, krämighet och sötma tillsammans med andra mörka toner så som jord och läder. Komplexiteten ligger i de högre regionerna av medel, med förändringar framförallt mellan första och andra tredjedelen.

Konstruktion – Gurkha Ghost Shadow Robusto

Gurkha har alltid varit kända för sina fina lådor och påkostade gördlar, lådan till Ghost Shadow är kanske inget att skriva hem om, men gördeln har en speciell karaktär med en rik struktur och där de silvriga inslagen skiftar i färg beroende på vinkeln. Cigarren har ett mörkt och ganska oljigt täckblad som passar in med gördelns svarta och silvriga färger. Ådrorna i täckbladet är oftast små men det kan förekomma några lite större på enskilda exemplar. Draget ligger runt medel, och är varken för trögt eller för löst. Glödlinjen går för det mesta rakt och det är sällan man behöver göra någon manuell justering.

Smaker – Gurkha Ghost Shadow Robusto

Direkt från start så börjar cigarren producera stora mängder rök och man hittar smaker av ceder och våt jord. Till detta så kommer det även toner av krämigt kaffe, läder och kakaopulver. Vid retrohalering (lite rök ut genom näsan) så finns det lite kryddighet men den är ganska mild än så länge. När man kommit in i andra tredjedelen så blir karaktären lite lugnare, kryddigheten går tillbaka och tonerna av kakao blir tydligare tillsammans med en ökad sötma. Rostade toner som tidigare varit väldigt subtila kommer nu fram lite mer, även om de fortfarande ligger i bakgrunden. En bit längre in i denna tredjedel så kommer det även fram lite nya smaker i form av torkad frukt. Cigarrens sista del fortsätter att bjuda på kakao, denna smak har nu intensifierats ytterligare och den medföljande sötman hänger också med.Denna produkt har tyvärr utgått och går inte längre att köpa.

Till butikens startsida »

Sitemap »

Produkter

Handla

Information