Gurkha Cellar Reserve 18Y Solara lösplugg Gurkha Cellar Reserve 18Y Solara låda öppen Gurkha Cellar Reserve 18Y Solara låda

Gurkha Cellar Reserve 18Y Solara

Denna cigarr har en full kropp med många och stora smaker. Det finns även en hög komplexitet då cigarren regi påminner om en rejäl actionfilm med smaker som kommer och går, helt nya som dyker upp och andra som helt försvinner. Denna pjäs kan därför vara ett alternativ på en provning, då det garanterat finns mycket att prata om. Men fungerar förstås också i ensamhet eller i goda vänners lag. Det viktiga är att man kan ge cigarren sin uppmärksamhet, det kräver den.

Konstruktion – Gurkha Cellar Reserve 18Y Solara

Cigarren har ett något udda format med sitt typiska perfecto utseende, som i Gurkhas fall kallas för Solara. Förutom de avsmalnande ändarna så sitter det även en ”kanelbulle” i ena ändan, alltså ett tvinnat tobaksblad som man rullat ihop. Cigarren känns relativt hårt packad men draget är ändå där man kan förvänta sig, varken för trögt eller för löst. Täckbladet har inga större skönhetsfläckar och sömmen löper fram utan några större glipor. Glödlinjen går för det mesta rakt och ger sällan behov av någon manuell justering.

Smaker – Gurkha Cellar Reserve 18Y Solara

Till en början så plockar man upp toner av frukt, trä, jord, kaffe och kryddor. Frukten är mer bärig i karaktären och påminner lite om hallon, kryddorna är ganska runda i tonerna och påminner om en kryddad bagardeg. Efter ett tag ändras karaktären något och det blir mer toner av kaffe tillsammans med bröd, vanilj och kryddor. Den rika fulla kroppen fortsätter in i andra tredjedelen där brödtonerna nu satt sig i främsta rummet. En våt jord och flora ligger också med tillsammans med en lätt nötighet som nu introducerat sig för första gången. Cigarrens sista del bjuder återigen på lite förändringar, kaffet har blivit mer mörkrostat och det har även kommit in en högre sötma. Läder, citrus och rostat bröd tittar också fram mellan puffarna.Denna produkt har tyvärr utgått och går inte längre att köpa.

Till butikens startsida »

Sitemap »

Produkter

Handla

Information