Gurkha Cellar Reserve 15Y Solara lösplugg Gurkha Cellar Reserve 15Y Solara låda öppen Gurkha Cellar Reserve 15Y Solara låda

Gurkha Cellar Reserve 15Y Solara

Denna cigarr har inte bara ett speciellt utseende utan även en smakprofil som inte direkt är vanlig. Det är mycket mörka toner av läder, kaffe och kakao tillsammans med en hel del svartpeppar och kryddighet. Men komplexiteten är hög och delar av cigarren blir i stället mjuka och söta för att sedan bli allt kraftfullare igen. Lite som att röka en bergochdalbana.

Konstruktion – Gurkha Cellar Reserve 15Y Solara

Solara är Gurkhas fabriksnamn på en perfecto, så det är alltså en liten knubbig historia vi har att göra med som går ihop i båda ändar. I ena änden finns även en grisknorr som ringlats ihop till en liten kanelbulle. Täckbladet är en mörkbrun färg och ganska rikligt med olja. Det finns några lite större ådror men ingen som stör. Trots det notoriskt svåra formatet att rulla så är helheten väl sammansatt och cigarren känns välfylld. Draget ligger runt medel, varken för trögt eller för löst och glödlinjen passerar för det mesta rakt utan behov av manuell justering.

Smaker – Gurkha Cellar Reserve 15Y Solara

Det första man slås av är den rikliga rökproduktionen, det är nästan som att någon tänd eld på ett bildäck mitt framför näsan på dig. Den tjocka röken för med sig rika smaker av läder och svartpeppar. I bakgrunden kan man även skönja nyklippt gräs, bondgård och lite fruktighet. Efter cirka 10 minuter lugnar profilen ner sig lite och toner av kakao tränger fram. Men tonerna av läder och svartpeppar är helt klart dominerande i den första delen. När man kommer in i cigarrens andra del så har den lugnat ner sig lite och kroppen ligger runt medium, de främsta smakerna är de av peppar och trä, smaken av läder har dragit sig tillbaka till förmån för lite mer söta toner av kaffe. Cigarrens sista del bjuder åter på en kraftfullare profil, kryddigheten tilltar och svartpepparn blir allt tydligare. Gräddighet, bränd ek och torv kommer fram, speciellt vid retrohalering (rök ut genom näsan).Denna produkt har tyvärr utgått och går inte längre att köpa.

Till butikens startsida »

Sitemap »

Produkter

Handla

Information