Drew Estate Undercrown Sungrown Robusto lösplugg Drew Estate Undercrown Sungrown Robusto låda öppen Drew Estate Undercrown Sungrown Robusto låda

Drew Estate Undercrown Sungrown Robusto

Denna cigarr är en ganska speciell histora. Det finns en ganska hög komplexitet medans antalet smaker är lite färre än vad man kan tro. De är dock mycket tydliga och kroppen får anses ligga runt full. Drew Estate är kända för att kunna komponera väldigt speciella smakprofiler och denna cigarr är alltså inget undantag. 

Konstruktion – Drew Estate Undercrown Sungrown Robusto

Cigarren känns välbyggd och ganska kompakt packad. Det finns viss variation av mjuka och hårda partier men inget som gör en orolig. Täckbladen har en mellanbrun färg och en lätt oljighet. Det finns inga större ådror som stör och sömmarna är näst intill osynliga. Huvan sitter på bra men kan på enstaka exemplar vara lite hafsigt ditsatt med tanke på att det är en premiumcigarr. Men å andra sidan är det inget som påverkar cigarren i övrigt mer än till utseendet, så det kan man stå ut med. Draget är mycket bra och glödlinjen håller sig rak genom hela sessionen.

Smaker – Drew Estate Undercrown Sungrown Robusto

Cigarren börjar med att erbjuda lite jordig smak som påminner om lera, till detta finns en pepprighet som har en tendens att lägga sig i munnen och göra så att det pirrar lite. Det finns även en lättare ton av mineraler. Själva texturen är ganska tunn i sin karaktär men allt eftersom glödlinjen vandrar så blir den mer och mer fyllig. Andra tredjedelen fortsätter ganska mycket i samma spår som den första. Det är lera, krita och vitpeppar som är de främsta smakerna. Cirka halvvägs in kommer det en ny smak, denna gång av mer köttig karaktär. Det är en angenäm mix av smaker och som helhet känns cigarren ganska lugn och allmänt behaglig. Sista tredjedelen så tilltar kroppen någon och cigarren blir alltså mer kraftfull i sin karaktär. Bas smaken är den av kött och till detta ligger framförallt pepparn kvar, vilket balanserar väl. Snart kommer också den jordiga karaktären tillbaka tätt följd av en lite krämig sötma och en peppar som nu mer påminner om svartpeppar. Även träsmak framträder och känns lite bränd och för tankarna till en lägereld. Cigarren går verkligen ut med ett fyrverkeri av smaker från att tidigare har varit mer beskedlig under de två första delarna.Denna produkt har tyvärr utgått och går inte längre att köpa.

Till butikens startsida »

Sitemap »

Produkter

Handla

Information