Drew Estate Nica Rustica El Brujito lösplugg Drew Estate Nica Rustica El Brujito bundle

Drew Estate Nica Rustica El Brujito

Nica Rustica El Brujito har en del gemensamt med Drew Estates La Vieja-serie. Man använder här tobak som blivit över från produktionen av premiumcigarrer och kan på så sätt få ner kostnaden men samtidigt använda tobak i världsklass. Resultatet blir en mycket prisvärd cigarr och succén har inte heller låtit vänta på sig. Många som gillar Drew Estates Liga Privada serie har börjat använda Nica Rustica som vardagspinne då de innehåller många av de fina smaker som Liga Privada gör men till en lägre kostnad. Då cigarrerna innehåller tobak från annan produktion så är de så kallade ”mixed fillers, det vill säga de innehåller inte bara hela blad utan även delar av tobaksblad.

Konstruktion – Drew Estate Nica Rustica El Brujito

Täckbladet har en ganska mörk färg och ser, precis som cigarrens namn antyder, ganska rustikt ut. Bladet har medelstora ådror men man hittar inte så många skönhetsfläckar i övrigt, delvis tackvare den mörka färgen. Man har lyckats få till ett lite unikt utseende på cigarren har en ”pig tail” på huvudet, alltså en liten knorr av tvinnat tobaksblad. Utöver det så har pinnen även en stängd fot, det vill säga tobaksblad är vikta över den annars öppna foten på cigarren. Konstruktionsmässigt så är det inga större problem, cigarren känns solid och fast. Draget ligger där det ska göra, varken för trögt eller för löst, och glöden går rakt genom hela rökningen. Askpelaren ser något lös ut men håller ihop bättre än vad man kan tro.

Smaker – Drew Estate Nica Rustica El Brujito

Cigarren ligger runt en full kropp, det är tydliga och stora smaker som träder fram. Släktskapet med Drew Estates Liga Privada-serie är ganska tydlig och det märks att det är premiumtobak som använts. Det börjar med en profil av främst choklad och mörkrostat kaffe, tillsammans med en ganska tydlig sötma. En bit in i rökningen så stiftas bekantskap med rökigt trä, kola, peppar och toner av milda och jordiga kryddor. Det är inte den där stickiga känslan som kan infinna sig med cigarrer som har mycket peppar och krydda utan snarare en dovare variant där själva smaken är i centrum. Mot slutet av cigarren så tar det rökiga trät över mer och mer, det blir en mycket rik smak som det nästan känns som att man kan tugga i sig.Tyvärr ingår inte denna produkt i vårt sortiment för tillfället.

Till butikens startsida »

Sitemap »

Recensioner

Observera att samtliga recensioner skrivits av kunder till Cigarrspecialisten.se och att publicering endast sker i informationssyfte. Positiva värdeomdömen om tobaksprodukter får inte förekomma i recensioner och Cigarrspecialisten.se måste på grund av myndighetsbeslut censurera sådana ord.

Produkter

Handla

Information