Drew Estate LP Unico Lancero lösplugg Drew Estate LP Unico Lancero låda öppen Drew Estate LP Unico Lancero låda

Drew Estate LP Unico Lancero

Denna cigarr kallas även för L40 vilket betyder att den är i formatet Lancero men med 40 i gördelstorlek, trots att en lancero enligt tradition ska vara max 38. Vid utvecklingen av denna cigarr så kände Drew Estate att den något smalare gördelstorleken inte riktigt gav utrymme för att skapa en cigarr som var värdig Liga Privada-stämpeln. Så man låtsades som ingenting och skapade en lancero med gördel 40. Cigarren bjuder på flertalet smaker så som choklad och kaffe, som helhet får man ändå säga att en söt cederton är den som regerar genom mestadels av rökningen. Cigarren kan bli relativt stark gällande nikotinet, i alla fall i slutet, vilket kan vara bra att känna till om du är känslig.

Konstruktion – Drew Estate LP Unico Lancero

Täckbladet har en taggig struktur och känns lite som sandpapper, detta kan vara ett resultat av att bladet är ”stalk cut” och alltså har torkats när det fortfarande sitter på stjälken. Bladet har också en mycket oljig lyster och när man tar i den så får man ofta en lätt oljig hinna på fingrarna. Täckbladet har en del mindre ådror men inget som stör. Som helhet ger utseendet ett robust och förtroendeingivande intryck. Draget går fint och har precis det där rätta motståndet som de flesta är ute efter. Även rökproduktionen är mycket bra, cigarren levererar stora mängde rök. Glöden går för det mesta jämnt, kort sagt kan man säga att denna cigarr inte kommer uppehålla dig med en massa fipplande med tändaren.

Smaker – Drew Estate LP Unico Lancero

Redan från början bjuds det på en uppsjö av smaker, det börjar med en lätt ton av peppar som backas upp av lite kryddighet, kaffe och choklad. Det finns även undertoner av söt tobak och jord. Efter ett tag kommer det även lite muskot och vete. Det finns alltså många smaker att hitta redan så här i början. Redan under andra tredjedelen så börjar smakprofilen att ändra sig ganska mycket. Jordigheten avtar och byts ut mot söt cederträ, detta balanserar fint med den söta tobaken, kaffet och chokladen. Retrohalering (ta ut lite rök genom näsan) ger en mycket smakrik upplevelse av ceder med lite kaffe som eftersmak. Sista tredjedelen bjuder på mycket smak av ceder, som nu tagit över rejält. Den peppar som man kände i början har också kommit tillbaka och blandar sig väl med de tidigare smakerna av choklad och kaffe som fortfarande ligger kvar, även om de gått tillbaka mycket i förmån för cedern.Denna produkt har tyvärr utgått och går inte längre att köpa.

Till butikens startsida »

Sitemap »

Produkter

Handla

Information