Drew Estate LP T52 Coronets lösplugg Drew Estate LP T52 Coronets ask öppen Drew Estate LP T52 Coronets ask

Drew Estate LP T52 Coronets

Drew Estate tog deras mycket omtyckta Liga Privada blend och lyfte den till en mer kaxig och robust nivå med deras T52-serie. Av en slump träffade de en odlare i USA som hade stalk cut connecticut blad från kubanska frön. De beslutade sig för att köpa en skörd vilket var ett stort risktagande, resultatet blev dock bättre än vad de kunnat vänta sig. Just denna Coronets är ett litet format som tar c: a 15 minuter att avnjuta, den passar således bra för stunder då man inte har så mycket tid över men ändå vill få en uppsjö av smaker.

Konstruktion – Drew Estate LP T52 Coronets

Trots att detta är en delvis maskingjord cigarr som innehåller medium filler (hackad tobak) så har Drew Estate lyckats hitta ett sätt att få till en bra konstruktion tillsammans med ett utseende som lämnar mycket lite övrigt att önska. Täckbladet har en mörk ton och är ganska unikt då det kommer från amerikansk Connecticut planta som ”stalk cut”. Detta betyder att bladen inte plockats från plantan när man skördar utan man låter bladen sitta kvar på stjälken under torkningsprocessen. Denna process går då mycket långsammare och man får fram en annan smakprofil på tobaken. Bladen är lätt oljigt utan större ådror eller tydliga sömmar. Draget går fint och glöden likaså.

Smaker – Drew Estate LP T52 Coronets

Trots sitt lilla format så bjuder cigarren på en full kropp, stalk cut-täckbladet gör sig påmint med tydliga smaker av jord och läder. Till detta kommer även tydliga accenter av svartpeppar och kryddighet. Trots att cigarren bara tar runt 15 minuter att röka så hinner man även hitta toner av espresso tillsammans med en söt och lite bitter chokladsmak. Det finns även en lätt citrus i bakgrunden. Denna cigarr är ett bevis på att det går att få in en hel del smak även i en mindre cigarr, komplexiteten blir inte så hög på grund av röktiden, en för dess storlek så är den dock stor.Denna produkt har tyvärr utgått och går inte längre att köpa.

Till butikens startsida »

Sitemap »

Recensioner

Observera att samtliga recensioner skrivits av kunder till Cigarrspecialisten.se och att publicering endast sker i informationssyfte. Positiva värdeomdömen om tobaksprodukter får inte förekomma i recensioner och Cigarrspecialisten.se måste på grund av myndighetsbeslut censurera sådana ord.

"Stora smaker i litet format. Mycket t****** i helhet. B** drag, b** glöd. B** smaker. För litet format"
Produkter

Handla

Information