Drew Estate Isla del Sol Robusto Maduro lösplugg Drew Estate Isla del Sol Robusto Maduro låda öppen Drew Estate Isla del Sol Robusto Maduro låda

Drew Estate Isla del Sol Robusto Maduro

Isla del Sol är en serie cigarrer från Drew Estate som har en mycket särpräglad karaktär. Dels är cigarrens huvud doppad i sockerlag och dels så har tobaken smaksatts med kaffe och kakao. Speciellt kaffesorten Sumatra Mandheling används. Detta är alltså en smaksatt cigarr och smakerna kommer alltså inte från enbart från naturliga processer av lagring och fermentering. Vill man prova hur det är att puffa cigarr så är detta inte rätt produkt, den är på intet sätt representativ för hur en cigarr smakar. Men för dig som gillar smaksatt eller vill prova något väldigt annorlunda så kan det förstås vara något.

Konstruktion – Drew Estate Isla del Sol Robusto Maduro

Denna cigarr är väldigt speciell och det märks direkt när man plockar upp den. En söt doft med blandning av kaffe och kakao är mycket framträdande. Täckbladet är ett maduro, vilket ger en mörkbrun färg. Det finns inga större skönhetsfläckar, de som finns döljs troligen av den mörka färgen. Inte heller några större ådror i bladet kan skådas och i övrigt är bladet lätt oljigt. Cigarren känns jämnt packad över hela längden och draget ligger där man kan förvänta sig. Glödlinjen tuffar på utan några större problem och det är långt mellan exemplaren där man behöver ta fram tändaren för att justera.

Smaker - Drew Estate Isla del Sol Robusto Maduro

Då cigarren är smaksatt så blir det inte så mycket komplexitet, utan det är i stort sätt samma smakprofil från början till slut. Då cigarren även är sötad så är det första man slås av just sötman. Den är mycket påtaglig i början och det känns som socker ligger på läpparna. Toner av kaffe är framträdande och i bakgrunden kan man hitta de mer naturliga smakerna från tobaken, en ren tobakssmak samt lite jordighet. Efter en stund så lugnar sötman ner sig då den sockerdoppade toppen (huvudet) på cigarren har släppt ifrån sig den största delen vid det här laget. Det är fortfarande smak av kaffe och lite kakao som ligger kvar, lite rostade nötter och smuldeg kan hittas i bakgrunden. Texturen har blivit mer krämig, krämigheten för även med sig lätta inslag av cederträ.Denna produkt har tyvärr utgått och går inte längre att köpa.

Till butikens startsida »

Sitemap »

Produkter

Handla

Information