Drew Estate Herrera Esteli Norteno lösplugg Drew Estate Herrera Esteli Norteno låda öppen Drew Estate Herrera Esteli Norteno låda

Drew Estate Herrera Esteli Norteno Coronita

Herrera Esteli är Drew Estates linje som skapats av Willy Herrera, som rekryterades av Drew Estate för några år sedan och sedan dess har rosat marknaden med flera framgångsrika blends. Herrera Esteli har en något annorlunda profil mot de vanliga Drew Estate-cigarrerna. Det finns en högre sötma och en annan rundhet i smakerna, det är dock full kropp som gäller och en uppsjö av smaker, även i detta lilla coronita-format.

Konstruktion – Drew Estate Norteno Coronita

Denna lilla cigarr ser aptitlig ut med sitt mörka täckblad, bladet har inga större ådror och sömmarna sitter där de ska. Även huvan är ditsatt med stor precision, kort sagt finns det inte mycket att klaga på utseendemässigt. Cigarren känns även välpackad och jämnt fördelad över hela pinnens längd. Draget är åt det lösare hållet och det finns alltså inget större motstånd. Glöden går rakt hela tiden och det finns således sällan någon anledning till manuell justering under resans gång. Rökproduktionen är riklig och hjälper att föra med sig alla smaker som detta lilla krutpaket har att erbjuda. Det lilla formatet gör att cigarren gärna går varm om man röker den för snabbt, det kan därför vara en bra idé att röka den lugnt.

Smaker – Drew Estate Norteno Coronita

Till skillnad från övriga cigarrer från Drew Estate så är Herrera Esteli-linjen lite mildare och sötare än deras övriga utbud. Cigarren öppnar med lite kryddigare toner i olika lager och som spelar fint ihop. En kombination av jord och rik tobakssmak blandar sig med den tidigare nämnda kryddigheten och skapar en intressant profil som hela tiden vill ha ens uppmärksamhet. En bit in i rökningen ändras profilen marginellt, jorden ligger kvar men får nu sällskap av lätta espressotoner tillsammans med en sirapslik sötma. Under rökningens gång får vi även stifta bekantskap med svart- och vitpeppar, lite citrus, torv, sälta och en nötig smak som närmast liknar cashew. Trots det lilla formatet så bjuder alltså denna pinne på en full kropp med en uppsjö av smaker som domineras av jordig karaktär med ganska hög sötma.Denna produkt har tyvärr utgått och går inte längre att köpa.

Till butikens startsida »

Sitemap »

Produkter

Handla

Information