Davidoff släppte serien Royal på marknaden år 2016 och presenterade skapelsen som en kombination av den bästa tobaken och de främsta cigarrtillverkarna, så kallade Master Rollers. Allt är handplockat för att passa in i detta fack – från vilka tobaksfrön som skulle sås till vilken tidpunkt som cigarrerna skulle tillverkas och förpackas. Tobaken skördades under 2004–2005 då odlingsförhållandena var optimala med precis rätt mängd nederbörd. Allt detta gör att du får räkna med pinnar till ett lite högre pris. Pinnar som passar för de där speciella tillfällena i livet eller när du vill röka i lugn och ro och ta in alla smaker med fokuserat sinne.
Konstruktion – Davidoff Royal Release Robusto
Denna garre är konstruerad med ett Aromatica Dominicana-täckblad från Dominikanska republiken, ett Habano-omblad från Ecuador och en inlaga bestående av tobak från Dominikanska republiken. Den har en karamelliknande nyans som drar lite mot rött beroende på hur ljuset ligger på. Täckbladets yta är slät och lätt oljig och de ådror och sömmar som är synliga är tunna. Davidoff Royal Release Robusto håller en rak glödlinje under hela rökupplevelsen och askpelaren som bildas är fast i konsistensen med tydliga vita och svarta nyanser. Draget ligger mitt i prick, varken för trögt eller för löst, och det är enkelt att få fram alla smaker.
Smaker – Davidoff Royal Release Robusto
Starten på Royal Release Robusto bjöd på klassiska Davidoff-smaker – alltså örter, naturlig tobak och svartpeppar. Ört- och tobaksmakerna lägger sig snabbt i förgrunden och du kan även känna av en tydlig sötma. Svartpepparn lägger sig i sin tur längre bak i gommen, även om den är främst framträdande av alla vid retrohalering. I slutet av den första tredjedelen dyker det även upp smaknoter av citrus, bakkryddor och rostat bröd, där den sistnämnda ökar i intensitet under den andra tredjedelen. Ungefär halvvägs in på pinnen ställer sig det rostade brödet bredvid de primära ört- och tobaksmakerna, medan bakkryddorna ebbar ut. Pepparn får i sin tur sällskap av cederträ och ökar i intensitet. Under den sista tredjedelen är det just svartpepparn och cederträet som står i fokus, medan örterna, det rostade brödet och citrusen lägger sig i bakgrunden.