Davidoff LE 2020 Robusto Intenso lösplugg Davidoff LE 2020 Robusto Intenso låda öppen Davidoff LE 2020 Robusto Intenso låda Davidoff LE 2020 Robusto Intenso ytterförpackning

Davidoff LE 2020 Robusto Intenso

Den första Limited Edition Robusto Intenso släpptes 2005 och nu är det dags för ännu ett nytt släpp. Dock är blenden lite annorlunda denna gång. Det är alltså långt mellan gångerna då man har möjlighet att få tag i dessa begränsade upplagor från Davidoff.

Cigarren har en inlaga från Dominikanska Republiken som består av Piloto Viso (lagrad 4 år), San Vincente Mejorado Ligero (lagrad 6 år) Semilla 254 Viso (lagrad 5 år) och Yamasá Viso (lagrad 7 år). Ombladet är ett blad från San Vincente som lagrats i 4 år och som krona på verket hittar vi ett Ecuador Habano 702 som täckblad. Utseendet lämnar inte mycket övrigt att önska, sömmarna sitter osynliga, det finns inga skönhetsfläckar och en nästan total avsaknad av ådror i bladet.

Smakmässigt börjar det med en ton av trä tillsammans med lätt nötighet. Låter man lite rök gå ut genom näsan (retrohalering) kommer det in lite svartpeppar och kummin. I den andra tredjedelen så går nötigheten tillbaka lite och en intensiv kakao utvecklas, kakaon blir mer och mer som mörk choklad ju längre in man kommer. Cigarrens sista del bjuder på en tilltagande sötma, svartpepparkorn ligger också på paletten och en mer jordig karaktär börjar träda fram. Som helhet ger cigarren stora smaker och ganska hög komplexitet. Det märks att bladen i cigarren har lagrats i många år, smakarna balanserar och känns harmoniska.Denna produkt har tyvärr utgått och går inte längre att köpa.

Till butikens startsida »

Sitemap »

Produkter

Handla

Information