Davidoff Dominicana Short Robusto lösplugg Davidoff Dominicana Short Robusto låda

Davidoff Dominicana Short Robusto

Dominicana ä ren serie cigarrer från Davidoff som, när detta skrivs (2021) är den senaste nyheten från märket. Man har i dessa cigarrer använt tobak från 2014 och bladen har alltså lagrats i upp till 6 år. Efter detta har man även lagrat de färdiga cigarrerna i ett år. Detta gör att man får fram en mer rund och harmonisk profil som även blir lite krämigare och får ett lägre nikotininnehåll. Cigarren bjuder på smaker av trä och läder tillsammans med viss kryddighet och fruktighet. Det hela binds ihop av en krämig karaktär med lätt sötma.

Konstruktion – Davidoff Dominicana Short Robusto

Cigarren har ett ganska mörkt täckblad och är fritt från större ådror, något annat kan man inte förvänta sig av Davidoff, som ju är ett av världens mest exklusiva cigarrmärken. Även sömmen sitter nästan osynligt på plats och huvan är ditsatt med stor precision. Draget ligger där man kan förvänta sig och är varken för trögt eller för löst. Under rökningens tid så sköter sig glödlinjen, som går rakt och inte behöver någon manuell justering.

Smaker – Davidoff Dominicana Short Robusto

Trots det lilla formatet så skapas stora smaker och det finns en ganska hög komplexitet. Redan från start så möts man av en tydlig träsmak som närmast påminner om ek. Efter ett tag så får man även stifta bekantskap med läder, om än inte lika tydlig som träsmaken. Det hela serveras med en stor krämighet och en sval känsla på paletten. Det finns även en kryddighet som tenderar att komma och gå lite under rökningens gång. Det samma gäller för en viss fruktighet som ofta ackompanjeras av en relativt tydlig sötma. Att dessa smaker kommer och går bidrar till dynamiken och att det händer lite under tiden man avnjuter denna cigarr, trots det lilla formatet.Denna produkt har tyvärr utgått och går inte längre att köpa.

Till butikens startsida »

Sitemap »

Produkter

Handla

Information