Davidoff Dominicana Robusto lösplugg Davidoff Dominicana Robusto låda öppen Davidoff Dominicana Robusto låda

Davidoff Dominicana Robusto

Som vanligt från Davidoff så möts man här av en cigarr med en konstruktion som inte lämnar något övrigt att önska. Smakmässigt är det en cigarr med låg komplexitet och en intressant smakprofil med mycket intensitet, speciellt i början, men relativt lugn kropp. För dig som verkligen vill känna på dominikansk tobak så är detta en cigarr som kan passa. Dessutom skapad av en av världens mest exklusiva cigarrtillverkare.

Konstruktion – Davidoff Dominicana Robusto

Som sig bör I denna prisklass så finns det inget i denna cigarrs konstruktion att klaga på. Draget ligger precis där man vill ha det och glödlinjen reser med spikrak lätthet genom hela cigarren utan att ge behov av någon manuell justering. Utseendemässigt finns inte heller många anmärkningar, täckbladet är silkeslent med en lätt oljig yta, inga större skönhetsfläckar syns till och sömmen löper nästan osynligt längs med cigarren. Davidoff har alltid varit duktiga på kvalitetskontroll och denna pinne är inget undantag.

Smaker – Davidoff Dominicana Robusto

Cigarren öppnar med en krispig känsla av trätoner, snart får man sällskap av mer komplexa toner av bland annat spannmål. En liten jordig karaktär tittar också fram, typisk för dominikansk tobak. Röken är mjuk och bjuder inte på någon större kryddighet vid retrohalering (rök ut genom näsan). Smakerna tilltar alltmer i intensitet ju längre in man kommer och toner av flora gör sig påminda. Andra tredjedelen tar vid med samma profil som innan, det märks att denna cigarr primärt är laddad med dominikansk tobak, den tunga kroppen som är vanlig från Nicaraguansk tobak lyser med sin frånvaro. Även om intensiteten i smakerna är hög så ligger kroppen runt medium. Smaken av trä ligger kvar, precis som den lätta jordigheten och vitpeppar. Cigarrens sista del bjuder inte på några stora överraskningar, smaken av trä går tillbaka och spannmål tar mer plats tillsammans med vitpeppar och mineraler.Denna produkt har tyvärr utgått och går inte längre att köpa.

Till butikens startsida »

Sitemap »

Produkter

Handla

Information