Detta är den tredje gången Davidoff samarbetar med fyra av de största kockarna i världen för att få fram en ny Chefs Edition. Bland kockarna så har 3 av dem 3 stycken stjärnor i Le Guide Rouge de Michelin (!). De nämnda kockarna är:
Denna gång är det formatet Churchill som gäller, det är alltså en cigarr i storleken större. Smakresan man kan förvänta sig innehåller en rik krämighet tillsammans med toner av peppar och cederträ. För att under andra tredjedelen bjuda på en lätt flora med lite kanel och kaffe. Cigarrens ista del har inslag av kola och kakao tillsammans med den rika cederträsmaken från inledningen.
Täckbladet är ett Hybrid 238 från Ecuador och innanför detta hittar vi ett omblad av typen Negro San Andrés från Mexiko. Inlagad består av Piloto Seco San Vicente Ligero, Piloto Visus och Hybrid 192 Seco från Dominikanska Republiken. Detta är ingen ”dussintobak” utan det är en noga utvald kombination av vällagrade och fermenterade blad. Röktiden är klassad som 90 minuter. En ”låda” innehåller 10 cigarrer och det görs totalt 9500. Låda är förresten fel ord då cigarrerna kommer i ett askfat och locket är egentligen en serveringsbricka för, till exempel, en god dryck.