Cuaba Generosos

I denna cigarr kan man nästan känna lager efter lager av Taino Indian-kultur insnärjd i den fina konstruktionen. Denna Generosos har en unik form och är lättrökt tack vare sitt fina drag och trevliga, något lätta, smak. En lugn och behaglig upplevelse utan att bli för skarp eller påträngande. Detta är en bra cigarr för nybörjare, dels för den lätta smaken men också för att lära sig hur ett öppet och bra drag ter sig på en cigarr. En bra utbildning i att inte vara för aggressiv när man röker. Med det lätta draget är det lätt hänt att man drar i sig hela denna cigarr lite för fort nämligen. Det här är riktigt mycket njutning för pengarna, en riktigt prisvärd cigarr!

Konstruktion - Cuaba Generosos

Cigarren har en mycket fin konstruktion trots sitt notoriskt svårtillverkade format. Den ger ett mycket öppet och fint drag nästan helt utan motstånd, något vissa gillar och andra kanske har lite svårare för. Som alltid så kan dock givetvis draget skilja något från cigarr till cigarr. Glöden är jämn och denna cigarr är långsam, trots sin inte helt gigantiska storlek så kan den hålla riktigt länge. Täckbladet är kanske inte det mest perfekta vi sett men det ger samtidigt en lite rustik känsla som på något sätt passar den här cigarren mycket bra. Döm inte boken för dess omslag är ett gammalt ordspråk som passar bra in här. Med det sagt så är inte täckbladet på något sätt dåligt, det är bara mindre bra jämfört med vad man kanske är van vid på en kuban.

Smaker - Cuaba Generosos

Den första tredjedelen ger en upplevelse av medium/full smak av peppar, citrus, läder och mörkt kaffe. En inte helt fel kombination med andra ord, som ligger på den mörkare delen av smakskalan kan man säga. Röken är mycket rik och fyllig. Inne på andra tredjedelen så går smaken mer åt medium-hållet. Draget öppnas upp och cigarren ger ifrån sig ännu mer rök än innan. Nu har smakerna börjat gå mer åt trä och söt kola. Den sista tredjedelen blir smakerna mildare och rör sig nu runt light/medium. Cigarren ger nu smaker av en söt chokladig tobakskaraktär utan någon bitterhet, endast ren högkvalitativ kubans tobak.Denna produkt har tyvärr utgått och går inte längre att köpa.

Till butikens startsida »

Sitemap »

Produkter

Handla

Information