Cuaba Diademas

Cuaba Diademas är en cigarr som från början gjordes som en limiterad utgåva men som så småningom fick kliva in i det ordinarie sortimentet. Denna cigarr är en bjässe med sina 233 mm i längd och en gördelstorlek om 55 (21,82 mm). Vi är vana vid att cigarrer kommer i lådor om, oftast, 25 styck men Diademas kommer i en låda om 5 stycken. Varje cigarr ligger i sin egen lite kista och är dessutom omslutna av en folie. Extremt smakfullt förpackade, men det är inte bara förpackningen som är smakfull, själva cigarren är en uppsjö av goda smaker också.

En Cuaba Diademas är en perfekt gåva just för sin förpackning och att den är ganska mild vilket gör att även en ovan cigarrökare kan avnjuta den utan några bekymmer. De får dessutom en riktig kubansk cigarr, något som de säkert inte väntat sig. Chansen finns att du tar förstaplatsen i presentligan, iaf efter att mottagaren av gåvan smakat på denna läckerbit.

Konstruktion - Cuaba Diademas

Det första man slås av är storleken, detta är verkligen en riktigt stor cigarr. Täckbladet har en härlig chokladig yta, den är inte lika oljig som många andra utan att för den sakens skull vara helt sträv. Draget är precis lagom och glöden är jämn. Det finns helt enkelt inte mycket att klaga på gällande konstruktionen av denna cigarr. Framför allt då man också får tänka på att dess form är en av de svåraste att tillverka, det krävs ett extremt bra handarbete för att få till denna figurado.

Smaker - Cuaba Diademas

Aromerna i Cuaba Diademas är inte extremt komplexa men har en mycket fin balans. Till en början är cigarren mycket mild, nästan en medium/light kropp. Den tar sig dock ganska snabbt upp på skalan och landar på medium/full med en lutning åt medium. Den har smaker av cederträ, jord och ren tobakssmak med lite mineral- och örttoner och dessa ligger som en grund under hela rökningen. Dessa fylls, efter ett tag, på med en mild smak av nötter för att sedan övergå mer i en sötare karaktär med kola och kaffe med en aning vanilj och krydda.

Diademas har alltså en konsekvent bas som sedan toppas med lite olika, och mycket goda, smaker under rökningens gång. En cigarr som både är konsekvent men som samtidigt kan överaska med nya smaker då och då. Den kan, som sagt, vara mycket mild i början men smakerna kommer ganska snabbt och ökar sedan under hela rökningen. Så bli inte orolig om du inte känner en massa smaker direkt.Denna produkt har tyvärr utgått och går inte längre att köpa.

Till butikens startsida »

Sitemap »

Produkter

Handla

Information