Condega Serie S Half Corona lösplugg Condega Serie S Half Corona ask öppen Condega Serie S Half Corona ask

Condega Serie S Half Corona

Serie S Half Corona är Condegas minsta format i serien. Just Half Corona kan vara det mest sålda formatet för premiumcigarrer i Sverige. Med storsäljare som bland annat H. Upmann Half Corona och Montecristo Media Corona. Formatet bjuder på en smakupplevelse som kan jämföras med större format men samtidigt med en röktid som ligger runt 30-45 minuter, vilket passar oss nordbor ganska bra, speciellt under vinterhalvåret. Cigarren går som vanligt att köpa som lösplugg (styckevis) men finns även i 5-pack som då kommer i en plåtask, vilket är behändigt om man ska iväg och inte vill riskera att skada cigarrerna.

Konstruktion – Condega Serie S Half Corona

Cigarren har ett mellanbrunt täckblad och ser mycket välkonstruerad ut, speciellt med tanke på prislappen. Bladet har inga större ådror som kan tänkas inverka på glödlinjen och det finns inte heller några större skönhetsfläckar. Draget är typiskt för Condega, det vill säga åt det lösare hållet. Glödlinjen passerar rakt utan behov av manuell justering. Rökproduktionen är relativt riklig och cigarren tar mellan 30–45 minuter att puffa, beroende på hur man väljer att röka den givetvis.

Smaker – Condega Serie S Half Corona

Då detta är en liten cigarr så är det svårt att bryta ner profilen I tredjedelar vilket annars är brukligt. Det är inte unikt för denna cigarr utan det gäller alla mindre format av cigarrer. Det blir helt enkelt för små delar att identifiera. Som helhet så bjuder denna cigarr på toner av cederträ tillsammans med peppar. I eftersmaken hittar man sötma som påminner om körsbär, det är svårt att förklara men en lite fruktig/bärig ton på sötman helt enkelt. Dessa smaker bäddas in i en filt av mörk choklad och viss kryddighet. Just kryddigheten är inte jättepåtaglig men den finns där och ger karaktär och visst ”tingel” i paletten. Röktiden är lite kort för att kunna bidra med någon stor komplexitet men med tanke på formatet så får man ändå säga att det definitivt finns en regi i cigarren, smakerna är inte helt fixerade från början till slut.Denna produkt har tyvärr utgått och går inte längre att köpa.

Till butikens startsida »

Sitemap »

Produkter

Handla

Information