Condega Serie F Mini Titan lösplugg Condega Serie F Mini Titan låda öppen Condega Serie F Mini Titan låda

Condega Serie F Mini Titan

Condega är ett märke som är på stark frammarsch, inte bara i Europa utan nu även i andra världsdelar. Serie F är packad med enbart nicaraguansk tobak och är alltså en så kallad puros (cigarrer där all tobak kommer från samma land). Just denna Mini Titan är en lite kortare och tjockare modell, vilket har visat sig extra gångbart på våra breddgrader då vädret inte alltid tillåter att röktiden är allt för lång. Smakmässigt så är det relativt kraftfulla smaker av bland annat kaffe och trä, med en ganska låg komplexitet.

Konstruktion – Condega Serie F Mini Titan

Cigarren känns rejäl när man håller den mellan sina fingrar. Dels då gördelstorleken är väl tilltagen men också då cigarren är välpackad. Täckbladet har en mellanbrun färg och det finns inga större skönhetsfläckar. Ådrorna i bladet är små vilket ger bladet ett silkeslent intryck, det finns även en lätt oljighet på ytan. Draget ger inga problem utan det ligger där man kan förvänta sig. Glödlinjen sköter sig och börjar inte gå snett under rökningens gång. Rökproduktionen från cigarren ligger runt medel. Cigarren brinner långsamt, så många testare har fått ut långt mycket mer tid ur cigarren än de 75 minuter som står angivet.

Smaker – Condega Serie F Mini Titan

Komplexiteten är inte så hög i denna pinne utan det är i stort sett samma smaker som rör sig genom hela sessionen. Smakerna är dock stora och tydliga vilket ger en nästan full kropp till cigarren. De främsta smakerna är de av espresso och cederträ men det finns även underliggande toner av lite gräs och ren tobak tillsammans med en lätt sötma. Mot slutet går den lilla sötman tillbaka och cigarren får en lite bittrare karaktär som främst möts upp av kaffetonerna.Denna produkt har tyvärr utgått och går inte längre att köpa.

Till butikens startsida »

Sitemap »

Produkter

Handla

Information