Condega Serie F Maduro Robusto lösplugg Condega Serie F Maduro Robusto låda öppen Condega Serie F Maduro Robusto låda

Condega Serie F Maduro Robusto

Condega Serie F Maduro är den enda cigarren från Condega som inte är en puro (alla blad kommer från samma land). Detta då täckbladet är ett San Andrés från Mexiko. Cigarren bjuder på en ganska stor kropp med medelhög komplexitet. Den ger en krämig upplevelse som bland annat har smaker av nötter, peppar och kryddor.

Konstruktion – Condega Serie F Maduro

Cigarren har ett mellanbrunt täckblad utan större ådror och sömmarna sitter nästan osynliga längs med bladet. Gördeln för osökt tankarna till Partagás Serie D, något som alltid har varit en het diskusison sedan Condega började bli populära på allvar. Dock stod deras design av gördel klar innan Partagás design kom ut. Så frågan är vem som stulit från vem. Draget ligger inom det spann där man vill ha det, varken för trögt eller för löst. Glöden går för det mesta rakt och det är sällan några större behov av justering. Askpelaren är något fjällig och har ganska lätt för att trilla av, så det kan vara bra att ha koll på den om man inte vill ha den i knät. Rökproduktionen ligger runt medel. Precis som övriga Condega så brinner cigarren mycket långsamt. En del testare har fått ut runt 2,5 timmar ur denna pinne. Men är man lite mer otålig så kan man nog räkna med att få ut ungefär halva den tiden.

Smaker – Condega Serie F Maduro

Redan från start så bjuds man på ganska kraftfulla smaker av bland annat kaffe och peppar, detta tillsammans med en viss sötma. Ganska snart exploderar cigarren i smaker och man får smaker av kryddor, trä och hö, tillsammans med tidigare nämnda kaffe och peppar. Smakerna är balanserade och hålls ihop av en mycket krämig profil som helhet. Efter ett tag lugnar den ner sig och kvar finns främst trä, kryddor och peppar. I cigarrens mittersta del så har man en len och krämig textur med mycket smak av nötter. Som accenter hittar man peppar, kryddor och lite choklad. Det ligger också med en lite lättare sötma en tidigare. Smakerna är fortfarande välbalanserade. I cigarrens sista del så är det inga stora förändringar utan det är fortfarande en krämig och len profil som främst bjuder på nötighet och peppar.Denna produkt har tyvärr utgått och går inte längre att köpa.

Till butikens startsida »

Sitemap »

Produkter

Handla

Information