Condega Serie F Lancero lösplugg Condega Serie F Lancero låda öppen Condega Serie F Lancero låda

Condega Serie F Lancero

Lancero är ett format som får fler och fler anhängare, men det är ändå fortfarande ganska ovanligt i Sverige. Condega är dock ett av märkena som anammat detta format och har lanserat en Lancero i sin omtyckta Serie F. Condega har gjort sig kända för smakrika cigarrer med en komplexitet strax under medel, och till en prislapp som för de flesta känns acceptabel.

Konstruktion – Condega Serie F Lancero

Cigarrens täckblad har en oljig yta och känns sammetslen tack vare avsaknaden av större ådror. Även sömmen sitter ditsatt med hög precision vilket bidrar till det släta utseendet. Pinnen känns jämnt packad och solid, nästan så solid att man börjar undra om draget kommer vara för trögt. Så är dock inte fallet då draget snarare är åt det lite lättare hållet. Glödlinjen rör sig rakt genom hela rökningen och ger inte upphov till någon manuell justering. Rökproduktionen är kraftig och ger en kylande känsla samtidigt som den förmedlar smakerna.

Smaker – Condega Serie F Lancero

Cigarren börjar med en nötig karaktär tillsammans med trätoner där den mest prominenta är den av spansk ceder. Det kommer också in inslag av vitpeppar då och då. När den andra tredjedelen tar vid så är det inga jättestora förändringar, dock har det kommit in lite toner av kaffe och hö, den dominerande smaken är dock fortsatt den av cederträ. Cigarrens sista del bjuder på i stort sett samma profil som innan, lite inslag av kakao smyger sig fram men i övrigt är mycket sig likt. Denna pinne ger ingen jättehög komplexitet men tillräckligt för att vara intressant genom hela rökningen. Smakerna är balanserade och tydliga.Denna produkt har tyvärr utgått och går inte längre att köpa.

Till butikens startsida »

Sitemap »

Produkter

Handla

Information