Chinchalero Culebras lösplugg Chinchalero Culebras låda öppen Chinchalero Culebras låda stängd

Chinchalero Culebras

Chinchalero Culebras är en mycket speciell cigarr på grund av dess utformning. En perfekt cigarr att ha som snackis i humidoren eller att ta fram och dela på tillsammans med två vänner. Egentligen handlar det om tre stycken cigarrer som är hoptvinnade. Vi ska direkt säga att meningen är att man röker varje cigarr individuellt, alltså inte alla tre på samma gång. Ta bort gördeln, klipp bort snörena och plocka isär cigarrerna. Hur man kom på denna märkliga lösning är oklart men det finns flera olika teorier. Bland annat att cigarrmakarna fick ta med sig en cigarr efter arbetsdagens slut. För att få med sig fler så tvinnade de ihop cigarrer och satte på en gördel och vipps så fick de tre cigarrer med sig hem. Men det är, som sagt, ingen som riktigt vet hur det började.

Konstruktion - Chinchalero Culebras

Med tanke på formatet så är det kanske föga förvånande att kvalitén är lite ojämn. Dragen kan ibland vara något trögt då enstaka cigarrer kan ha klämts ihop för mycket. Det är dock inget jätteproblem men det kan förekomma. För att cigarrerna ska kunna böjas så är de också ofta lite mer fuktade och bör också ha ganska hög fuktighetsnivå när de tas isär för att inte spricka. Om man inte låter dem vila efteråt så kan de därför ha en benägenhet att slockna så att man får starta igång dem igen. Men detta är inget problem om man låter dem luftas innan man röker dem. Generellt är konstruktionen alltså god med bra drag och glöd. Täckbladet är ganska ljust och utan större synliga skönhetsfläckar.

Smaker – Chinchalero Culebras

Smakerna är ganska lugna och det finns inte någon som står ut supermycket. Det är istället fler smaker men som är åt det mildare hållet. Styrkan är dock relativt påtaglig vilket kan vara bra att känna till för dig som är känslig för nikotin. De främsta smakerna ligger runt nötter, kaffe och en viss fruktighet. Känslan är ganska krämig och lite sötma kan också titta fram med jämna mellanrum. Det är alltså inte bara ögongodis utan erbjuder faktiskt också på trevliga smaker. Komplexiteten är inte så stor utan de smaker man känner är, mer eller mindre, de som kommer att finnas genom hela rökningen.Denna produkt har tyvärr utgått och går inte längre att köpa.

Till butikens startsida »

Sitemap »

Produkter

Handla

Information