Chinchalero (Nicaragua)

Chinchalero-cigarrer kommer oftast i mindre vitoals och är extremt prisvärda. Trots att de är long fillers och rullas för hand så kostar en cigarr inte många tior, vilket lägger dem i ett ganska unikt segment på marknaden. Inlagan är en blandning av nicaraguansk och honduransk tobak. Ombladet kommer från Honduras och täckbladet är ett Ecuador Cnnecticut Shade.

Britten John Athersonseht anställdes under 90-talet av General Cigarr International för att ta fram nya produkter till den europeiska marknaden. Det var under denna period som märket Chinchalero skapades. Det är alltså cigarrer som är speciellt utformade för den europeiska marknaden och de behov som finns här. Under 2002 så valde John att gå en annan väg och startade sitt eget cigarrföretag.

Smakerna i Chinchalero-cigarrer kan beskrivas som en mild kryddighet med dominerande smaker av nöt och trä. Att dofta på en Chinchalero för tankarna till en lätt fuktig barrskog med ”djupa” smaker.

Som sagt så är Chinchalero specialiserade på mindre format, vilket passar oss nordbor bra då det, stora delar av året, är för kallt för att sitta i flera timmar och avnjuta en cigarr. Cigarrerna kommer också i ganska speciella lådor som ofta är trekantiga och där cigarrerna står upp snarare än ligger ner i lådan.

2015 lanserades Culebras vilket är tre cigarrer som är ihoptvinnade med en enda stor gördel. Det är mycket få tillverkare som försökt sig på att serieproducera denna typ av cigarr. Denna märkliga skapelse ska dock inte rökas i sin helhet (om nu något trodde det) utan man tar loss varje cigarr och röker separat. Tilläggas bör att cigarrerna kommer i sin egen lilla kista inpackad i tobaksblad. Riktigt trevligt.

Chinchalero som varumärke finns i två olika versioner, dels den ”vanliga” med ljusblå gördel men det finns även en med röd gördel som även har beteckningen ”Reserva de Oro”.

Produkter

Handla

Information