Casa Turrent 1880 lösplugg Casa Turrent 1880 låda öppen Casa Turrent 1880 låda

Casa Turrent 1880

Casa Turrent 1880 är den senaste cigarren i märkets familj och finns än så länge endast i formatet Toro. Den gjorde sin debut i Sverige under 2019 då vi på Cigarrspecialisten var först ut med introduktionen. Pinnen bjuder på en kropp runt medium och utvecklar främst smaker av choklad, jord och peppar

Konstruktion – Casa Turrent 1880

Du möts av ett ganska rustikt utseende, typiskt för ett mexikanskt täckblad. Ytan är lite lätt knotig och det finns ett par relativt framträdande ådror. Utseendet passar väl ihop med den mörka gördeln som även har inslag av guldfärg. Cigarren känns ganska löst packad men inte så att den är svampig eller att man blir orolig för konstruktionen som helhet. Draget är åt det lösare hållet, men på intet sätt så att det blir fritt blås med överhettning som följd. Glöden går för det mesta fint men kan på enskilda exemplar behöva lite korrigering.

Smaker – Casa Turrent 1880

Cigarren öppnar med en ganska söt smak av choklad som närmast påminner om brownies. Tillsammans med detta hittar vi toner av träbark och en lätt syrlighet. Pepprigheten är mycket lätt och ligger bara som en svag nyans i bakgrunden. En bit in i rökningens första del så stiftas även bekantskap med en jordigare smak, i bakgrunden ligger också en accent av vanilj. Under andra tredjedelen så ligger chokladen kvar som den huvudsakliga smaken, tonerna av vanilj blir något tydligare och tillsammans med sötman och rökens krämighet så förs tankarna till vaniljglass. Som accent hittar vi fortfarande träbark, en viss vitpeppar ligger också kvar. Den jordiga smaken tar mer plats men utan att knuffa undan chokladsmaken. Cigarrens sista del bjuder på lite mer peppar, smaken av chokladbrownies ligger nu bara som en lätt eftersmak i den tjocka röken medan tonerna av jord har växt sig allt starkare. Efter ett tag tilltar pepprigheten ännu mer och cigarren profil blir mer ”köttig”, sötman går även mot en mer fruktig karaktär innan det är dags att lägga ifrån sig pinnen.Denna produkt har tyvärr utgått och går inte längre att köpa.

Till butikens startsida »

Sitemap »

Medelbetyg
4
baserat på
2
st recensioner.

Observera att samtliga recensioner skrivits av kunder till Cigarrspecialisten.se och att publicering endast sker i informationssyfte. Positiva värdeomdömen om tobaksprodukter får inte förekomma i recensioner och Cigarrspecialisten.se måste på grund av myndighetsbeslut censurera sådana ord.

"F**a smaker av framförallt trä och choklad där också en fruktighet kommer och går. Jämn och fin glödlinje samt en tjock h****g rök som bidrar till en b******g krämighet. Kommer säkerligen köpa upp mig på en hel låda vid tillfälle."
Produkter

Handla

Information