A. Turrent Tradicional Toro Lösplugg A. Turrent Tradicional Toro Låda

A. Turrent Tradicional Toro

A. Turrent Tradicional Toro är en cigarr gjord enbart av mexikans tobak, alltså en så kallad ”puro”. Detta är en cigarr som inte bara känns exklusiv genom sina smaker av rostade nötter och kaffe, utan presenteras också individuellt förpackad i en glastub. Vanligt är annars att så kallade tubos kommer i aluminiumtuber eller plasttuber men här pratar vi alltså om riktigt glas. Ett tilltag som passar denna cigarr mycket bra. De kraftfulla och ”mörka” smakerna är typiska för maduro och gör sig ihop med en kraftfull dryck.

Konstruktion - A. Turrent Tradicional Toro

Denna cigarr ser välgjord ut med sitt mörka täckblad som ligger runt colorado maduro i färgen. Täckbladet är från San Andres-regionen och är ordentligt lagrat vilket går igen i både doft och utseende. Det finns inga större ådror i bladet och, precis som alla mörka blad, så är det i stort sätt fritt från andra visuella avvikelser. Under täckbladet är det åter endast Crillo-tobak som gäller i både omblad och inlaga, varje blad har noggrant övervakats genom jäsningsprocessen och detta leder, förutom smaker, till att glöden går långsamt och får fram så mycket smak som möjligt. Glödlinjen går jämnt och fint utan behov av korrigering. Produktionen av rök är ganska kraftig och det finns inga problem med att förmedla smakerna. Draget är också det lagom trögt, inte för lätt så att cigarren blir för varm men inte heller så trögt att det förtar upplevelsen.

Smaker - A. Turrent Tradicional Toro

Cigarren ger ordentligt med smaker och ligger vanligen på medium/full till full kropp. De lagrade bladen ger ifrån sig typiska madurosmaker av främst kaffe, choklad och karamell/kola. Dessa smaker ackompanjeras också av rostade nötter som ligger som en accent genom rökningen. Komplexiteten är inte så stor utan de smaker som finns är de som mer eller mindre ligger kvar genom hela rökningen. Om än att dess styrka kan variera lite när olika smaker tar på sig ledartröjan under den tid det tar att avnjuta cigarren. Smakerna är mycket välbalanserade  med kroppen och de känns robusta, mörka och fylliga. För dig som gillar de typiska madurosmakerna så är detta ett alternativ som pinne. En cigarr av denna kaliber gör sig till en svart kaffe, kraftfullt rödvin, mörk choklad eller valfri starksprit så som whisky, rom och cognac.Denna produkt har tyvärr utgått och går inte längre att köpa.

Till butikens startsida »

Sitemap »

Produkter

Handla

Information