A. Turrent Grand Petit Robusto Lösplugg A. Turrent Grand Petit Robusto öppen låda A. Turrent Grand Petit Robusto stängd låda

A. Turrent Grand Petit Robusto

Märket A. Turrent som har sitt ursprung i Mexiko har med denna pinne gått ”all in” med både inlaga, omblad och täckblad från Mexiko. Hela cigarren är alltså gjord av blad från de eftertraktade och mycket prisade odlingarna som i 6 generationer gått inom familjen Turrent. En cigarr som ligger runt medel både gällande kropp och styrka och som verkligen bör lagras för att få smakerna att harmonisera ännu bättre.

Konstruktion - A. Turrent Grand Petit Robusto

Cigarren är välrullad och är lagom fast med en konsistent form. Snoppningen går galant tack vare huvans kvalité samt att cigarren inte är för svampig så att den sjunker ihop även med en något slö klinga. Draget är precis lagom och det är sällan man får ett exemplar som ger några svårigheter att röka. Även glöden går smärtfritt genom hela rökningen och glödlinjen är rak vilket ger precis de smaker som skaparen har avsett. Utseendemässigt så är täckbladet fint och lite åt det kakaomörka hållet, inga större ådror som stör varken synintrycket eller glöden.

Smaker - A. Turrent Grand Petit Robusto

Cigarren börjar ganska försiktigt men kommer ganska snart igång och börjar producera ganska tydliga smaker. Främst hittar man toner av kakao och kaffe, det finns också en viss accent av gräs. Fylligheten tilltar ganska snabbt efter att man kommit någon centimeter och behålls sedan genom hela rökningen. Det kan tyckas att gräsigheten inte går riktigt ihop med de övriga mer ”mörka” smakerna, vill man mildra denna skarv mellan smakerna så kan en längre lagringstid hjälpa till att få fram mer dynamik smakerna emellan.

En intressant cigarr som inte har så hög komplexitet utan mer ger ett fåtal men tydliga smaker. Då den är så pass konsekvent så är den utmärkt att använda för att experimentera med olika drycker, och genom dessa öka komplexiteten i det totala smakintrycket.Denna produkt har tyvärr utgått och går inte längre att köpa.

Till butikens startsida »

Sitemap »

Produkter

Handla

Information