CAO Session Garage lösplugg CAO Session Garage låda öppen CAO Session Garage låda

CAO Session Garage

CAO Session har fått sitt namn från märkets Master Blender Rick Rodriguez. Rick har för vana att prova nya blandningar tillsammans med sina vänner, de brukar benämna det som att de har sina sessioner (Sessions på engelska) och så var familjenamnet skapat för cigarrerna. Just denna Robusto har de döpt till Garage då det oftast är där de träffas och puffar. Cigarren har en ganska stor kropp och ger en mycket rik sötma tillsammans med klassiska maduro-smaker så som jord, kaffe och kakao.

Konstruktion – CAO Session Garage

Cigarren har en lätt tandig/knottrig yta med en fin oljig lyster. Mot det mörka täckbladet ger gördeln en hel del kontrast med dess brandgula färg och moderna teckensnitt unikt för Session-cigarrerna. I övrigt är täckbladet fritt från skönhetsfläckar eller större ådror. Pinnen känns jämnt packad och när man tänt upp visar det sig också att draget ligger där man vill ha det. Ett visst motstånd finns men absolut inte så att den känns pluggad. Glödlinjen tar sig fram med en knivseggs precision och ger inga behov av manuell justering.

Smaker – CAO Session Garage

Direkt från start så möts man av en stor mängd sötma som påminner om plommon eller russin, tillsammans med detta ligger det toner av jord och citrus. Efter ett tag lugnar sötman ner sig en aning och de jordiga tonerna får möjlighet att tränga igenom lite mer. Här hittar man även lättare toner av läder, kakao och kaffe. Men det är fortfarande den fruktiga sötman och våt jord som är dominant. En bit in i rökningen så ligger sötman kvar och har nu fått sällskap av peppar som har en ganska kryddig känsla med sig. Mot slutet av cigarren tenderar den att gå ganska varm, så det är en bra idé att lätta lite på tempot så att den inte blir för varm och förstör smakerna. Smakmässigt så finns sötman kvar och toner av kanel har kommit in i mixen tillsammans med jord, kaffe och kakao.Denna produkt har tyvärr utgått och går inte längre att köpa.

Till butikens startsida »

Sitemap »

Recensioner

Observera att samtliga recensioner skrivits av kunder till Cigarrspecialisten.se och att publicering endast sker i informationssyfte. Positiva värdeomdömen om tobaksprodukter får inte förekomma i recensioner och Cigarrspecialisten.se måste på grund av myndighetsbeslut censurera sådana ord.

Produkter

Handla

Information