CAO Flathead Piston Lösplugg CAO Flathead Piston Låda

CAO Flathead Piston

CAO Flathead 642 Piston är en av medlemmarna i CAOs omåttligt populära flathead-familj. Precis som sina syskon så är detta cigarr boxpressed, vilket betyder att den är fyrkantig snarare än rund. Huvudet på cigarren är även platt vilket återspeglar den dubbla tolkningen av ”flathead”, utöver Fords legendariska motor med samma namn.

Konstruktion – CAO Flathead 642 Piston

Man möts av ett mörkt connecticut broadleaf täckblad med en härlig lyster från den naturligt oljiga ytan. Den oljiga ytan är ytterligare en anspegling på Fords gamla motorer. Ombladet, och till största delen även inlagan, är från Nicaragua med en liten del dominikansk tobak. Täckbladet ser riktigt fint ut och är välkonstruerat utan större ådror. Draget är mycket bra och åt det lättare hållet, inga problem med att skapa tillräckligt med rök för att få fram smakerna med andra ord. Glöden går jämnt och fint och det behövs sällan någon korrigering, de ojämnheter som kan förekomma brukar cigarren lösa själv.

Smaker – CAO Flathead 642 Piston

Nästan omedelbart kommer det smaker av kakao och hö, kroppen är tydlig men inte överväldigande. Det hela ackompanjeras av en fin sötma. Mot andra tredjedelen så lugnar smakerna ner sig lite och sötman avtar. När de andra smakerna tar ett steg tillbaka så beträder istället lite andra smaker, denna gång är det toner av läder och peppar. Det är även dessa smaker som ligger kvar fram till rökningens slut. Evolutionen och komplexiteten är ganska låg i denna cigarr, man vet vad man får från början till slut. De smaker som finns är dock mycket fina och välbalanserade. För dig som är sugen på en enklare cigarr med fina och vuxna smaker så är detta precis rätt cigarr.Denna produkt har tyvärr utgått och går inte längre att köpa.

Till butikens startsida »

Sitemap »

Medelbetyg
4
baserat på
2
st recensioner.

Observera att samtliga recensioner skrivits av kunder till Cigarrspecialisten.se och att publicering endast sker i informationssyfte. Positiva värdeomdömen om tobaksprodukter får inte förekomma i recensioner och Cigarrspecialisten.se måste på grund av myndighetsbeslut censurera sådana ord.

"En riktig smakbomb i t******t format. t*********é."
"En t****** cigarr"
Produkter

Handla

Information