CAO Consigliere Associate Robusto lösplugg CAO Consigliere Associate Robusto låda öppen CAO Consigliere Associate Robusto låda

CAO Consigliere Associate Robusto

CAO Consigliere är uppföljaren till deras linje ”Sopranos”, som gjordes i samarbete med HBO som är ägare av TV-serien med samma namn. Denna cigarrserie blev mycket populär och vann flera utmärkelser. På grund av dålig tillgång av täckblad så bytte man från Brasilians Mata Fina till Connecticut Broadleaf vilket ändrade karaktären och man fick till sist avsluta cigarrlinjen 2013. Ur askan av detta har nu Consigliere kommit, ”Consigliere” är en rådgivare eller juridisk hjälpreda för maffiabossar. Tilläggas bör att cigarrlådan liknar bakluckan på en bil när den öppnas, en viss referens till maffian även där… Denna nya linje cigarrer har alltså fortfarande nära band till sitt äldre syskon och denna gång hoppas CAO att linjen ska bli ett permanent inslag i deras produktflora.

Konstruktion - CAO Consigliere Associate Robusto

Cigarren ser ganska anspråkslös ut för att vara en så åtråvärd utgåva. Gördeln är olika andra gördlar från CAO med sin ovala form och text som löper längs med cigarren istället för runt den. Gördeln sitter fast med två separata band rund cigarren. Täckbladet ser ganska rustikt ut med relativt stora ådror och synliga sömmar. Även huvan sitter på med synliga sömmar. Temat för denna linje av cigarrer är den undre världen och maffiaromantik så det är inte helt omöjligt att de försökt spegla detta i cigarrens utseende. Konstruktionsmässigt så sköter sig cigarren bra, draget ligger precis där man vill ha det och glöden går rakt utan något behov av manuell justering.

Smaker - CAO Consigliere Associate Robusto

Från start så möts man av en mineralrik smak som är flyktig och snart försvinner igen. Snart kommer istället en tydlig sötma som är typisk för de brasilianska Mata Fina-bladen. Till detta serveras smak av mellanrostat kaffe med socker, träkol, kakaopulver och läder. Mineralerna som fanns i inledningen kommer också tillbaka men ligger mer som en accent i bakgrunden. Vid retrohalering så kommer det smak av röd- och svartpeppar. Andra tredjedelen öppnar upp för cigarrens kanske största höjdpunkt. Tidigare nämnda smaker ligger kvar och har mognat ännu mer, det mellanrostade kaffet har mer blivit som espresso och smaker av trä, jord och varma kanelbullar gör entré på paletten. Cigarren blir nu mer och mer komplex. Retrohaleringen ger nu en riktig käftsmäll av peppar tillsammans med lite anis. Under cigarrens sista del så avtar komplexiteten något och de primära smakerna är nu ren tobak, trä och läder. Mot slutet kan smaken bli lite bitter mot gommen och det är en signal att cigarren är redo att lämnas.Denna produkt har tyvärr utgått och går inte längre att köpa.

Till butikens startsida »

Sitemap »

Produkter

Handla

Information