CAO Colombia Tinto Lösplugg CAO Colombia Tinto Låda

CAO Colombia Tinto

CAO fortsätter sitt experimenterande med att prova tobak från lite annorlunda regioner. Colombia är kanske inte så kända för sin tobak men detta vill CAO ändra på och deras linje med colombiansk tobak blir allt mer populär. Denna cigarr är ingen puro utan innehåller tobak från flera länder, men den colombianska tobaken känns helt klart av och gör sitt för att skapa en unik och tilltalande upplevelse.

Konstruktion – CAO Colombia Tinto

Täckbladet har en fin gyllene honungston i färgen som påminner mycket om en Ecuadoriansk Connecticut. Bladet är lite lätt oljigt och ger ett lent intryck. När man klämmer lite lätt på cigarren så avslöjas inga ojämnheter, det finns ett fint motstånd och återgång i cigarren utan att kännas för svampigt. Aromen som avges påminner om hö och ladugård med en antydan till kanel.

Smaker – CAO Colombia Tinto

Från början kommer en tydlig sötma som snart ändras till trä, läder, flora och krydda en kort bit in i rökningen. Eftersmaken är kort och ger ett krispigt intryck. Avsaknaden av pepprighet gör cigarren mycket rund i smaken. Under sista delen av första tredjedelen så blir det mer krämigt och toner av ceder framträder. Kroppen ligger runt medium. Under andra tredjedelen så kommer det smak av tobak, trä och läder. Det kommer också en viss pepprighet under slutet av denna del, smakerna börjar också att smälta samman mer och cigarren blir mer dynamisk i paletten. Sista tredjedelen bjuder inte på några större överraskningar utan de smaker som redan framträtt ligger kvar, om än i lite olika konstellationer. Då cigarren inte är fullt så kryddig/pepprig som många andra så skulle den kunna fungera bra som morgoncigarr.Denna produkt har tyvärr utgått och går inte längre att köpa.

Till butikens startsida »

Sitemap »

Recensioner

Observera att samtliga recensioner skrivits av kunder till Cigarrspecialisten.se och att publicering endast sker i informationssyfte. Positiva värdeomdömen om tobaksprodukter får inte förekomma i recensioner och Cigarrspecialisten.se måste på grund av myndighetsbeslut censurera sådana ord.

"Mycket p*******, b** konstruktion. Brinner snett men korrigerar sig själv."
Produkter

Handla

Information