CAO Brazilia Corcovado lösplugg CAO Brazilia Corcovado Låda

CAO Brazilia Corcovado

CAO Brazilia Corcovado är en mycket smakrik cigarr som har ett format som är mycket omtyckt, framförallt hos oss här uppe i norr. En kort, men tjock, cigarr är kort och går ganska snabbt att röka. Men som samtidigt är tjock och ger rikligt med fullvuxna smaker.

Konstruktion - CAO Brazilia Corcovado

Konstruktionen är mycket bra och det finns inte mycket att klaga på. Den fina täckbladet går i en mörkbrun maduro-nyans och är lite lätt taggigt. Det blänker fint och man blir nästan sugen på att äta upp hela  cigarren, dock får man behärska sig då en cigarr ju skall rökas… Draget är också det mycket bra och går ut det lite trögare hållet, vilket inte är helt fel då man annars riskerar att överhetta en så här kort pinne. Askpelaren är tät och kan växa sig lång utan problem, färgen är melerad grå och vit vilket även det ger ett kvalitetsintryck. Glöden går fint genom hela rökningen utan att man behöver göra några större justeringar.

Smaker - CAO Brazilia Corcovado

Smakmässigt blir man nästan bombarderad av riktigt fina smaker. Det brasilianska täckbladet ger robusta smaker av kaffe och kakao medan den nicaraguanska inlagan tar hand om de lite mer eleganta smakerna. Från början kommer det smak av kakao och rostat kaffe, det finns också en accent av ceder. Allt detta ackompanjeras av en liten fin sötma. En bit in i rökningen kommer fler ”mörka” smaker i form av läder och rostade nötter, sötman går mer mot sirap. I sluttampen så dyker det upp lite mer elegant smak av torkad frukt. Under hela rökningen kommer det toner av exotiska kryddor och det finns även en viss pepprighet som sätter sig på läpparna och pirrar.Tyvärr ingår inte denna produkt i vårt sortiment för tillfället.

Till butikens startsida »

Sitemap »

Produkter

Handla

Information