CAO Brazilia Cariocas lösplugg CAO Brazilia Cariocas ask CAO Brazilia Cariocas ask öppen

CAO Brazilia Cariocas

CAO Brazilia Cariocas är den minsta cigarren i Brazilia familjen och passar därför oss nordbor extra bra med tanke på vårt klimat stora delar av året. Trots sitt lilla format bjuder denna cigarr på en uppsjö av tydliga smaker, det är inte konstigt att detta blivit en av CAOs storsäljare och många aficionados favoritpinne. Namnet Cariocas betyder espresso och det stämmer väl in på denna cigarr med sina toner av rostat kaffe och sin relativt korta röktid på 30-40 minuter.

Konstruktion – CAO Brazilia Cariocas

Denna lilla pinne har en mycket fin konstruktion med ett vackert, lite taggigt, täckblad. Det mörkbruna täckbladet från Brasilien skvallrar om kraftfulla smaker. Cigarren känns solid i handen samtidigt som draget är välbalanserat men åt det trögare hållet. Då cigarren är liten är det lite trögare draget en fördel då det annars är lätt att överhetta och förstöra smaker. Glöden går fint genom hela rökningen utan att man behöver göra några justeringar. Askpelaren är solid och ser vackert vit/grå ut. Innan man tänt cigarren så kan man känna toner av ceder, kakao, peppar och läder.

Smaker – CAO Brazilia Cariocas

I början så bjuds det på en söt kakaosmak som ackompanjeras av rik smak av rostat kaffe och ceder.  Under eftersmaken kommer det också en del svartpeppar som på ett snyggt sätt rundar av smakupplevelsen av varje puff. Under andra tredjedelen så kommer ännu mer maduro-karaktär fram. Tydliga smaker av sirap, läder, kakao och nötter dansar omkring på paletten och som accent ligger en pepprighet som pirrar på läpparna. Mot slutet så mognar smakerna och torkad frukt samt anis träder fram medan de andra smakerna blir lugnare. Denna produkt har tyvärr utgått och går inte längre att köpa.

Till butikens startsida »

Sitemap »

Produkter

Handla

Information