CAO Amazon Anaconda lösplugg CAO Amazon Anaconda låda öppen CAO Amazon Anaconda låda

CAO Amazon Anaconda

CAO Amazon Anaconda är en cigarr som bjuder på en rejäl upplevelse, komplexiteten är hög och pinnen bjuder på många olika smaker som växlar friskt genom rökningen. Smakerna i sig är även ganska intensiva och skäms inte för sig utan slåss om att få vara i förgrunden på din palett. Namnet och det unika utseendet har verkligen träffat rätt när det kommer till att skvallra om karaktären på denna cigarr.

Konstruktion CAO Amazon Anaconda

Direkt när man ser cigarren så förstår man att CAO har tagit fram något speciellt. Det mest märkbara är att man har tvinnat ett blad och slingrat det runt cigarren, från huvudet och c:a en fjärdedel ner längs med cigarrens kropp. Täckbladet har en mörkare chokladbrun ton och är fritt från större ådror eller andra skönhetsfläckar. Draget är bra och glöden går för det mesta snällt genom hela rökningen. Det är dock rekommenderat att man inte röker förbi där det tvinnade bladet sitter då detta påverkar glöden negativt samt kan ge lite bitter smak, men fyndigt nog så är det precis här som det passar att lägga ifrån sig pinnen.

Smaker CAO Amazon Anaconda

Till en början så möts man av en ganska söt karaktär med utvecklade träsmaker som påminner om ceder, tillsammans med detta serveras toner av grillade revbensspjäll och en lätt nötighet. En bit in i första tredjedelen så öppnar sig fler smaker, dessa påminner om pannkaksmix, bränt ekträ samt en fruktig smak som för tankarna till melon. I bakgrunden finns även lite kanel och vitpeppar som oftast träder fram långt bak i munnen. Under andra tredjedelen så ligger kanelen kvar men resten av smakerna ändrar sig ganska mycket och man hittar istället smaker av bröd, karamelliserat äpple, frukostflingor, kött och svartpeppar. Det är alltså en potpurri av nya smaker som har anlänt och än så länge är komplexiteten hög, smakerna fylliga och kroppen som helhet runt medium. Sista tredjedelen bjuder även den på lite överraskningar, nu är det en mer jordig karaktär som trätt fram, cigarren blir också krämigare och toner av pepparmint och citrusfrukter gör entré. Mot slutet av cigarren så lugnar profilen ner sig och medan fruktigheten ligger kvar kommer toner av choklad, svartpepparn ligger kvar men har tilltagit i styrka.Denna produkt har tyvärr utgått och går inte längre att köpa.

Till butikens startsida »

Sitemap »

Produkter

Handla

Information