Camacho Triple Maduro Robusto lösplugg Camacho Triple Maduro Robusto låda öppen Camacho Triple Maduro Robusto låda

Camacho Triple Maduro Robusto

Camacho Triple Maduro var när den kom världens enda triple maduro, alltså där täckblad, omblad och inlaga är maduroblad. Camacho är kända för deras fulla smaker men denna cigarr är något utöver det vanliga. Cigarrerna görs i Jamastran dalen i Honduras, strax utanför Danli, ett område känt för sina högkvalitativa odlingar och cigarrer. Tobaksbladen är tagna från tobaksplantornas högre primings (bladen högst upp), vilket är de blad med mest kraftfullast smak. För att få bladen till att bli maduro så fermenteras de under högre temperatur än vad som annars är normalt. Detta ger speciella smaker och en högre sötma.

Konstruktion – Camacho Triple Maduro Robusto

Täckbladet ser något rustikt ut med en oljig lyster, då vi pratar om en maduro så är givetvis färgen mycket mörk. Draget är åt det lösare hållet men utan att helt fritt blås. Som helhet känns konstruktionen gedigen och cigarren ligger bra i handen. Askpelaren får en gråmelerad färg och kan växa sig riktigt lång. Glöden går rakt ända fram till stubben utan behov av manuell justering längs vägen. Cigarren tenderar att brinna ganska långsamt så man kan förvänta sig upp emot 90 minuter med fulla maduro-smaker.

Smaker – Camacho Triple Maduro Robusto

Camacho Triple Maduro börjar med toner av trä och espresso, rökproduktionen är riklig och har inga problem att förmedla smakerna. Under första tredjedelen får man även stifta bekantskap med hintar av mörk choklad som växer sig allt starkare med en lätt krämighet. Andra tredjedelen bjuder på mer pepprighet tillsammans med nyss nämnda smaker. Framförallt den mörka chokladen får ta allt mer plats. Det är dock en ganska lätt pepprighet och inget som tar över paletten fullständigt. Nu blir även nikotinstyrkan något mer påtaglig, vilket kan vara bra att känna till för den som är lite känslig. Nikotinet drar sig dock ganska snabbt tillbaka och under sista tredjedelen så är det förhållandevis lugnt igen. Smaken av trä blir mer påtaglig medan tonerna av mörk choklad och espresso blandar sig in i bakgrunden.Denna produkt har tyvärr utgått och går inte längre att köpa.

Till butikens startsida »

Sitemap »

Produkter

Handla

Information