Camacho Corojo Corona lösplugg Camacho Corojo Corona låda öppen Camacho Corojo Corona låda

Camacho Corojo Corona

Denna cigarr har full kropp och är en riktig kryddbomb, gillar du inte cigarrer med mycket krydda och peppar så bör du kanske avstå. För alla andra, så är denna ett måste! På 1960-talet smugglade några kubaner ut Corojo-frön från ön och planterade dem på den bördiga marken i Jamastran-dalen, Honduras. Denna dal sägs ha ungefär samma mikroklimat som Vuelta Abajo på Kuba. Under fyra årtionden lärde man sig bemästra konsten att framgångsrikt odla dessa typiska Kubanska plantor utanför den beryktade ön. Det sägs att tobaken från dessa utsmugglade fröer fortfarande ger smaker av det gamla Kuba, som det smakade förr. Camacho Corojo-serien innehåller bara blad från Corojo-frön och denna cigarr är alltså en äkta puro (där all tobak kommer från samma land).

Konstrukton – Camacho Corojo Corona

Camachos gördlar fortsätter att dela upp folk i två grupper, du är antingen för eller emot. Klart är i alla fall att det stora formatet och kraftfulla färgerna ger ett kaxigt intryck. Täckbladet är riktigt vackert och har en fin oljig yta. Doften påminner om en bondgård en varm sommardag. Draget är mycket bra och ligger åt det lättare hållet, men utan att bli för lätt så att cigarren brinner varmt. Glöden går i princip spikrakt och det blir sällan aktuellt med någon justering.

Smaker – Camacho Corojo Corona

Denna cigarr börjar med en käftsmäll. Den är rejält kryddig och kroppen är full redan från start. En kraftig smak av cederträ ligger också med tillsammans men en mildare ton av jord. Men i början är det kryddigheten som tar den mesta av uppmärksamheten. Vid retrohalering bör man vara försiktig då kryddigheten gör att man nästan börjar gråta… Under andra tredjedelen så drar sig kryddigheten tillbaka något och lämnar istället plats åt en naturlig sötma och toner av citrus vilket skapar en fin balans. I sista tredjedelen så har cigarren lugnat ner sig ytterligare och nu hittar du smaker av cederträ och nötter. Kryddigheten, som nu blivit mer en smak av peppar, ligger dock tydligt kvar på paletten genom hela rökningen. Denna produkt har tyvärr utgått och går inte längre att köpa.

Till butikens startsida »

Sitemap »

Produkter

Handla

Information