Camacho American Barrel Aged Toro lösplugg Camacho American Barrel Aged Toro låda öppen Camacho American Barrel Aged Toro låda

Camacho ABA Toro

American Barrel Aged (ABA) är en del av Camachos mest prestigefulla linjer. Täckbladen från Honduras har lagrats i många år och sedan fått en avslutande lagring på använda bourbon-fat. Detta ger en unik smakupplevelse som domineras av just smak av bränd ek. Detta tillsammans med övriga smaker och en fin sötma har gjort att mångas uppmärksamhet har riktats mot Camacho ABA. En cigarr som man verkligen bör prova.

Konstruktion – Camacho ABA Toro

Denna cigarr har en riktigt bra konstruktion, allt från utseende till hur den uppför sig under dess avnjutning. Täckbladet har en något mörkbrun ton med ett fint oljigt intryck, här finns inga större ådror eller synliga sömmar. Cigarren känns välpackad utan ojämnheter och draget är mycket bra. Även glöden går jämnt och fint utan något behov av manuell korrigering. Rökproduktionen är riklig och bidrar till att föra med sig alla smaker från den fulla kroppen.

Smaker – Camacho ABA Toro

Smakerna på denna cigarr skvallrar tydligt om att delar av dess blad lagrats på ekfat. Till en början finns en tydlig sötma som påminner om melass, tillsammans med toner av choklad. Som accenter ligger det en hel del smak av jord tillsammans med peppar, bränt ekfat och en lätt vanilj. En bit in i rökningen så ligger fortfarande smaken av ekfat kvar men nu tar jordsmakerna över lite mer från de övriga smakerna. Kroppen tilltar från att ha legat i de lägre regionerna av full till att blomma ut till en riktigt full karaktär. Nu drar sig även sötman tillbaka något. Sista tredjedelen bjuder åter på sötma, som nu gjort sig mer påmind igen. Detta i kombination med karaktären av brända ekfat är riktigt bra och fungerar prima som bas runt vilken de olika accenterna kan dansa.Denna produkt har tyvärr utgått och går inte längre att köpa.

Till butikens startsida »

Sitemap »

Produkter

Handla

Information