Camacho American Barrel Aged Robusto lösplugg Camacho American Barrel Aged Robusto låda öppen Camacho American Barrel Aged Robusto låda

Camacho ABA Robusto

Camachos serie vid namn ABA, eller American Barrel Aged, är ett samarbete mellan cigarrtillverkare och whiskytillvekare. Cigarren innehåller fillers från USA och Honduras, det är i tobaken från Honduras som hemligheten ligger. Dessa blad har först kurerats i 6 år för att sedan lagras ytterligare 5 månader i använda Bourbon-fat. I faten tar bladen åt sig av ”jävulens andel”, alltså den arom som satt sig i fatets trä. Resultaten blir en unik och intressant karaktär på cigarrerna som sedan innehåller dessa blad.

Konstruktion – Camacho ABA Robusto

Det ska sägas direkt, konstruktionen på denna cigarr är riktigt bra. Det är sällan några problem med vare sig drag eller glöd på dessa pinnar. Utseendemässigt så har cigarrerna begåvats med den snygga gördeln som är speciell för just ABA-cigarrerna, med mer dova färger som andas premium på ett starkare sätt än märkets annars så skrikiga färger. Täckbladet är snyggt med sin bruna färg som påminner om karamelliserat socker. Bladet har en riktigt oljig lyster och saknar större ådror eller synliga sömmar.

Smaker – Camacho ABA Robusto

Camacho ABA är en intressant cigarr när det kommer till smaker, på grund av lagring på fat så ser smakprofilen mycket annorlunda ut än vad man kanske är van vid. Det hela börjar med en rik söt smak av choklad och melass. I bakgrunden ligger det mycket jord, peppar, ekfat och en gnutta vanilj. Kroppen ligger i de lägre regionerna av full och bourbon-fatets karaktär av förkolnad ek är tydlig medan den lilla vaniljtonen är mer försiktig. Andra tredjedelen bjuder på rökigt trä och jordsmakerna tar över mer och mer medan sötman drar sig tillbaka. Mot slutet av cigarren kommer sötman tillbaka och blandas fint med den förkolnade eksmaken. Under rökningen av denna cigarr så känner man inte mycket av smaken av själva bourbon-whiskyn utan det är mer smaken av själva ekfatet som tränger igenom. Vilket troligtvis är bra då det ger en bättre smak som lättare blandar sig med de övriga smakerna som denna cigarr har att erbjuda.Denna produkt har tyvärr utgått och går inte längre att köpa.

Till butikens startsida »

Sitemap »

Recensioner

Observera att samtliga recensioner skrivits av kunder till Cigarrspecialisten.se och att publicering endast sker i informationssyfte. Positiva värdeomdömen om tobaksprodukter får inte förekomma i recensioner och Cigarrspecialisten.se måste på grund av myndighetsbeslut censurera sådana ord.

"Makalöst b**. B** jämnt drag hela vägen, fyllig smak, dova h****** smaker."
Produkter

Handla

Information