Buena Vista DFK Robusto lösplugg Buena Vista DFK Robusto ask

Buena Vista DFK Robusto

DFK står för Dark Fired Kentucky och är en speciell teknik utvecklad i just Kentucky i USA, Man låter bladen växa länge på plantan, fram till sista skörd, och sedan torkas bladen i ladugårdarna samtidigt som man tillsätter glödande trä av ek och hickory. Bladen tar sedan upp röken från träslagen vilket ger en speciell karaktär på cigarren.

Konstruktion – Buena Vista DFK Robusto

Det man först slås av är vilken arom som cigarren ger ifrån sig, den påminner om rökt kött. Utseendemässigt så har cigarren ett mellanbrunt täckblad utan större ådror, och sömmarna sitter tight.  Gördeln har en klassisk look med jordnära bruna nyanser som smälter in med täckbladets färg. Draget i cigarren ligger runt medel, man behöver inte kämpa samtidigt som det inte är jättelöst. Glödlinjen passerar genom rökningen utan några större behov av manuell justering.

Smaker – Buena Vista DFK Robusto

Den unika torkningsprocessen ger Buena Vista DFK ger en jordig och rökig arom tillsammans med lite rostad karaktär. Här finns också en del kryddighet som levereras ganska mjukt utan att bli så stickigt. En viss sötma ligger också med som påminner om kola, med sötman kommer också en lättare nötighet. Cigarren ger en stor variation av arom som är mycket balanserade där ingen sticker ut och tar överhanden. Smaken av jord ligger på samma nivå som de rostade och rökiga tonerna. Smakprofilen toppas av med de bittersöta och mer subtila kryddiga tonerna.Denna produkt har tyvärr utgått och går inte längre att köpa.

Till butikens startsida »

Sitemap »

Produkter

Handla

Information