Buena Vista Araperique Toro lösplugg Buena Vista Araperique Toro ask öppen Buena Vista Araperique Toro ask

Buena Vista Araperique Toro

Buena Vista Araperique är en speciell serie av cigarrer då tobaken som används till delar är samma som för piptobak. Tobaken åldras bland annat i små whiskyfat under högt tryck i minst ett år för att få fram sin speciella karaktär. Tobaken man använder i inlagan är också av samma sort som är vanlig för piptobak. Den unika blandningen i denna cigarr gör att smakprofilen sticker ut lite och särskiljer sig från det man kanske är van vid.

Konstruktion – Buena Vista Araperique Toro

Cigarren har ett mellanbrunt täckblad som ger ett lätt marmorerat intryck av de små ådrorna som löper i bladet. Det finns inga stora ådror som kan vara påträngande för glödlinjen och sömmarna sitter nästan osynliga längs cigarren. Draget är runt medel och tenderar inte att ändra sig nämnvärt under rökningen. Glöden går för det mesta rakt och ger sällan upphov till någon manuell justering, men som alltid så beror det på omständigheterna i övrig. Så som vind, fuktighet och hur noggrant man tänt cigarren m.m.

Smaker – Buena Vista Araperique Toro

Buena Vista Araperique Toro har en smak som är aromatisk och full av karaktär. De mest framträdande smakerna är de av rostat kaffe tillsammans med en lätt sötma. Som kontrast till detta hittar man toner av kanel och frukt, vilket är typiskt för araperique-tobak. Helheten ger en lätt fruktig och pikant framtoning som påminner om piptobak. Komplexiteten är låg, det är i stort sett samma smakprofil som rör sig genom hela cigarren, detta är ett medvetet val då cigarren speciella karaktär passar bäst med en lägre komplexitet.Denna produkt har tyvärr utgått och går inte längre att köpa.

Till butikens startsida »

Sitemap »

Produkter

Handla

Information