AVO Syncro Nicaragua Robusto lösplugg AVO Syncro Nicaragua Robusto låda öppen AVO Syncro Nicaragua Robusto låda

AVO Syncro Nicaragua Robusto

Syncro Nicaragua är en relativt ny serie från AVO som lanserades 2015. Den innehåller bland annat nicaraguansk tobak och hela serien är box pressed, det vill säga cigarrerna har en fyrkantig form istället för den traditionella runda. Detta är den enda serien från AVO som innehålla dessa två komponenter. Cigarren bjuder på rika toner av kaffe tillsammans med sötma och en lätt kryddig karaktär. Komplexiteten är inte jättestor även om smakerna rör sig en del under rökningens tre perioder.

Konstruktion – AVO Syncro Nicaragua Robusto

Det första man slås av är den, som vanligt för AVO, snygga gördeln som lyfter hela cigarren. Dessutom är denna cigarr box-pressed, det vill säga fyrkantig, vilket adderar till karaktären. Själva täckbladet är mellanbrunt med en lätt ruggad och oljig yta. När man tänt upp så möts man av ett ganska öppet drag, men utan att bli för öppet utan det ligger inom den komfortabla zonen. Glöden går för det mesta bra, den kan vobbla lite i början men rätar sedan ut sig.

Smaker – AVO Syncro Nicaragua Robusto

Från start på denna cigarr så möts man av en rik sötma som påminner om marshmallows och körsbär. I bakgrunden hittas kaffe och en kombination av peppar och cederträ. En kryddighet träder fram vid retrohalering (låter lite av röken komma ut genom näsan). En bit in så tar smaken av kaffe över och pressar tillbaka de sötare tonerna. Snart så har kaffet tagit över en hel del och peppar/ceder ligger en bit bakom och längst bak kan man nu bara skönja den innan så tydliga sötman. Under andra tredjedelen så fortsätter tonerna av kaffe att hålla i kontrollen, karaktären har nu blivit mer mörkrostad med en lätt bitterhet. Denna bitterhet balanseras dock upp av kryddan och sötman som ligger kvar i bakgrunden. Eftersmaken bjuder på lättare toner av gräs. Under cigarrens sista del så håller fortfarande kaffet i taktpinnen, bitterheten har dock dragit sig tillbaka och kryddigheten har tilltagit något. I övrigt håller sig cigarren ganska konsekvent fram tills det är dags att lägga den ifrån sig.Denna produkt har tyvärr utgått och går inte längre att köpa.

Till butikens startsida »

Sitemap »

Produkter

Handla

Information